MARDİN (İGFA) - Mardin’in Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar, ilçenin potansiyelinin gerisinde olduğuna dikkat çekerek, mevcut dinamikleri harekete geçirerek hizmet ve ürün kalitesini arttırıp markalaşmayı sağlayacaklarını kaydetti.

Belediye, Üniversite ve kurumların uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Dündar, son dönemlerde hayırsever vatandaşların destekleriyle kültürel ve sosyal alanlarda önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini anlattı. Midyatlı İş İnsanı Mahsum Altukkaya'nın Midyat'a modern bir kütüphane kompleksi yaptırdığını anımsatan Kaymakam Dündar, "3 bin metrekare alan üzerinde  yapılacak kütüphanede, her yaşa hitap edecek etkinlik ve sosyal yaşam alanları düşünülerek projelendirildi. Cep sinemasından, sergi ve spor salonları, dinlenme ve oyun alanları ile ilçeye kültürel zenginlik katacak" dedi. 

Midyat'ın farklı dil ve dinlere mensup toplumsal yapısının yanında, yüksek kültür ve tarihi değerleri de içinde barındırdığını ifade eden Kaymakam Tekin Dündar, "Midyat ilçe olarak her yönü ile zengin bir ilçe. İnsan dokusuyla, inanç ve dil zenginliğiyle, tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir konuma sahip. İlçemiz göç veren değil, göç alan ve her gün her yönü ile büyüyen bir ilçe" dedi.

TELKARİ ÜRÜNLERDE MARKALAŞMA

İlçenin dünya ve ülke gündemine oturan marka ürünleri yanında, geniş bir tarım arazisine sahip olduğuna vurgu yapan Kaymakam Dündar, "Midyat’ın telkâri gümüşü, ülkemizde ve dünyada tanınan ve rağbet gören bir ürün. Dicle Kalkınma Ajansı destekleri ile  Telkari tasarım ve uygulama merkezini kurduk. Geleneksel yeni tasarımlar ve tasarımcılarla Telkari gümüşünü ve el sanatlarını geleceğe taşımayı hedefliyoruz. İlçe ile bütünleşen tarımsal ürünler var. Bunları da standart hale getirilerek işlenmesi ve  raf ömürlerinin uzatılarak katma değer sağlamayı ve markalaşmanın önünü açacak  çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  OSB için de yer hazır. İşlemler tamamlandı bu yıl kazma vurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Midyat'ta yerel ürünlerin yol kenarlarında, kalitesiz hizmet ve ucuz maliyetlerle satışa sunulduğunu kaydeden Kaymakam Dündar, küçük esnafımız için de otantik butik alanlar oluşturacaklarını söyledi. Dündar, ürünlerin daha iyi şartlar altında, hijyenik ortamda satışa sunulacağını belirtti.