BURSA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın iştiraki olan Delta V Uzay Teknolojileri AŞ'nin 'Ay'a Sert İniş' görevinde kullanılması planlanan hibrit roket motorun testini gerçekleştirdi. 

Tesiste incelemede bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Delta V tarafından milli imkanlarla geliştirilen, Türkiye'nin Ay Misyonu'nda kullanılması öngörülen hibrit roket motorlarının ateşleme tesisleri, yüksek basınçlı kompozit tankları, vana ve regülatör sistemleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Mustafa Varank, Milli Uzay Programı kapsamında ay misyonunun ilk aşaması olan sert iniş için hazırlıklarda Delta V'nin geliştirdiği dikey ateşleme testi ile motor testinin başarılı olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. 

BAKAN VARANK YANGINLARDA...

Öte yandan Türkiye Uzay Ajansı, sosyal medya hesabından da "Sizce bu ne olabilir" sorusuyla test fotoğrafı paylaştı. Türkiye Uzay Ajansı'nın Twitter paylaşımını retwett yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yine yangınlar, yine ben..." notuyla ajansın sorusunu paylaştı.