KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde inşaat çalışmalarını inceledi. Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve yüklenici firma yetkililerinden proje hakkında 3 saate yakın brifing alan Başkan Büyükkılıç, tüm sosyal donatıların 1 milyon 260 bin metrekarelik alanda konuşlandırılacağını söyledi.

Her yaş grubuna hitap edecek ve her kesimi rahatlıkla memnun edecek yaşam merkezi olarak tasarlanan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde, yeşiliyle, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla, etkinlik ortamlarıyla, yeme-içme mekânlarıyla, müzeleriyle, kütüphanesiyle, keyif mekânlarının oluşturulacağını kaydeden Başkan Büyükkılıç, yer tesliminden itibaren yaklaşık 4-5 aylık süre içerisinde yüzde 25’e yakın bir noktaya ulaştırdıklarını söyledi. Önümüzdeki yıl ilkbaharında Kayserililerin güzel bir ortamla buluşacağını belirten Başkan Büyükkılıç, emeği geçen ve katkısı olan tüm yetkililere teşekkür etti.

6 KAPILI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Proje kapsamında inşaatı hızla yükselen Sağlıklı Yaşam Merkezi önünde de konuşan Başkan Büyükkılıç, “Millet Bahçesi’nde incelemelerimiz devam ediyor, yürü yürü, gez gez, etkinlikleri say say bitmiyor. Allah’a şükürler olsun, Kayseri’nin bugüne kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal statü içeren bir ortam hazırlanıyor" dedi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 6 ayrı giriş takı olacağını belirten Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi özelliğini taşıyacak olan projenin detaylarını şöyle paylaştı:

“1 adet 39 bin metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet, Türkiye’nin en büyüğü olacak gölet üzerinde 3 adet köprü, 3 adet millet kıraathanesi ve 1 adet sağlıklı yaşam merkezi, içerisinde yarı olimpik kadın ve erkek ayrı olacak şekilde yüzme havuzu, çocuklar için çırpınma havuzu, sauna, pilates salonu ve buhar odası, 1 adet idari bina, 1 adet hangar, 26 adet büfe, 15 adet wc-mescit depo binası, çocuk oyun alanları, kaykay pisti, toplam 8 adet basketbol-voleybol sahası, 2 adet tenis kortu,  2 adet plaj voleybolu, 2 adet halı saha, piknik alanları, 3 adet yaya giriş meydanı 1 adet yaya ve araç giriş meydanı, bisiklet ve koşu parkuru, 2 adet etkinlik çayırı, 2 nolu etkinlik çayırında 9 adet (her biri 69 metrekare olmak üzere) asma germe gölgelik, 2 nolu etkinlik çayırda 1 adet sahne kurulum alanı, toplam 325 adet çatılı ve masalı kamelya, 3 adet pergole, 145 adet ferforje ayaklı bank, 145 adet yüzer bank ve 19 adet duvar üstü bank, muhtelif yerlerde toplam 115 adet çeşme, 245 adet ayaklı çöp kutusu ve 215 adet sıfır atık çöp kutusu, 125 adet yönlendirme tabelası, 17 adette bilgi panosu, engelli vatandaşlarımız için kılavuz yüzeyler ve uyarıcı yüzeyler, giriş meydanlarında bisiklet park yerleri ve pedicab park yerleri.”