BURSA (İGFA) - Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zarif Alp, “ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak adlandırmasını sert bir şekilde kınıyor ve uygunsuz cümlelerle tarihin bu denli çarpıtılmasını reddediyoruz. Biden, bu sözleri ile iki ülke arasındaki ilişkilere ciddi bir darbe vurmuş bulunmaktadır” dedi.

 Bu açıklamaların hiçbir tarihsel dayanağı bulunmadığını ve söz konusu iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade eden Alp: “Türkiye tarihi ile yüzleşmeye her zaman hazırdır. Tarihi yansıtmayan ifadelerle ülkemizi ve milletimizi hedef alan bu uygunsuz sözler hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu bağlamda, Türkiye üzerinde oluşturulmak istenen algıyı çok yanlış görüyor ve bu durumun iki ülke için de ciddi sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Biden’in açıklamaları Türkiye-ABD arasındaki ilişkilere de olumsuz bir şekilde yansıyacaktır. Türkiye kesinlikle bu sözleri sineye çekmeyecektir. Ülkemiz tarihi boyunca bir arada yaşama konusunda büyük bir örnek olmuştur. Buna rağmen ABD Başkanı Joe Biden, gerçekleri görmezden gelip haksız ve taraflı bir tavır sergilemiştir.  Tarihi ve gerçekleri saptırmaya çalışanlara, ülkemiz her zaman hakkını savunacaktır. Kısacası; Joe Biden’in çirkin iddialarını tümüyle reddediyor ve şiddetle kınıyoruz, sözler tarihi değiştiremez” dedi.

 KABAK TADI VERDİ

“Geçmişi yüzlerce karanlık olayla dolu ülkelerin bu süreci soykırım olarak tanımlaması, her yıl bu tarihlerde ısıtıp ısıtıp tekrar servis etmesi bizler için artık kabak tadı vermiştir” diyen Alp, “Türkiye olarak bize düşen her dönem daha da güçlü olmak, üretmek ve cevabımızı gerek iş dünyasında, gerek spor müsabakalarında gerekse küresel başarılarda göstermek olacaktır. Küresel güçler artık Türkiye’nin her zeminde kendilerine en sert şekilde tepki koyabileceğinin farkında olmalıdır” diyerek açıklamasını tamamladı.