KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ilk kez 2014 yılında sergilediği ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan "Şair" isimli oyun İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı dolayısıyla Gazi ünvanlı Kurtuluş şehri Antep’te sahnelendi. Oyun Gaziantepliler tarafından ayakta alkışlandı.

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yılı nedeniyle 2021 yılının 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' olarak kutlanmasına karar verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu kapsamda ilk kez 2014 yılında sahnelenen ve büyük beğeni toplayan "Şair" isimli oyununu yeniden sahneye taşıdı. Mehmet Sait Karaçorlu’nun kaleme aldığı oyun Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep’te sahnelendi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi’nde seyirciyle buluşan oyunu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı izledi. Tek perdelik oyun Gaziantep seyircisi tarafından ayakta alkışlandı. Oyun sonunda Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı’ya teşekkür çiçeğini Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Davut Gül verdi.

“TAHİR BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Beğeni ile izlenen tiyatro oyunu hakkında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ederken, kültür ve sanatı birleştirerek, yükselen Gaziantep'e şehir tiyatrosu kurmaya karar verdilerini söyledi.

 “SEYİRCİYLE BULUŞMAK BİZE İYİ GELDİ”

Gazi ünvanlı bir kentte seyirciyle buluşmak bize iyi geldi diyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı ise, bu sene çok ses getirecek "Kılıçarslan" adlı bir oyuna hazırlandıklarını anlattı. Türkiye’nin çok önemli tasarımcılarıyla çalıştıklarını belirten Sigalı, "Biz seyircimizle buluşmak istiyoruz. Sabırsızlıkla o günleri bekliyoruz” dedi.