SAKARYA (İGFA) - Adapazarı’nda iki dönem ilçe başkanlığı yaptığı CHP’den istifa ederek Muharrem İnce’nin liderliğini yaptığı Memleket Hareketi’ne katılan ve partinin kurucu il başkanlığını yapacak Fatma Kurtuluş basın açıklaması yaptı. Partiden istifa eden bir grubun da hazır bulunduğu açıklamada, 19 yıldır üyesi olduğu CHP ile hiçbir bağı kalmadığını ifade eden Kurtuluş partiden istifaların da 320’ye ulaştığını açıkladı.

Kızgınlığın ya da nefretin sonucu olarak değil yeni bir başlangıca olan umutlarla açıklama yaptığını söyleyen Kurtuluş, "Bizler neden sıfırdan başlamayı göze alıyoruz? İstifa eden yüzlerce insana bunu düşündüren, yaptıran nedir? İnsanlar en azından bir kere kendine bunu sormalı. Bizler diyoruz ki ; iktidar olmak istemeyen bir yönetimin parti içindeki kör döğüşüne ortak olmak bununla zaman kaybetmek istemiyoruz. Biz şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyoruz!” dedi.

Kurtuluş, “Parti içi kör dövüşün kimseye yararı olmadığı için koltukları, makamları, unvanları, on yıllardır verdiğimiz emeklerimizi onlara bırakarak, yanımıza inancımızı, yüreğimizi ve ideallerimizi alarak ayrılıyoruz" dedi.

Muharrem İnce’nin partileşme kararı sonrasında görüşmelerin yapıldığını ve bu konuda her zaman destek vereceklerini belirten Fatma Kurtuluş, Memleket Hareketi ilk başladığında kendisine desteklerinin doğru bir şekilde olduğunu ifade ettiklerini kaydederek, "Şimdi önce genel merkezde ufak tefek çalışmaların sonuna gelindi. Arkadaşlarımız da burada elimizden ne gelirse yapacağız. Hepimiz neferiz burada” dedi.