SİİRT (İGFA) - Siirt kent merkezine bağlı Bayraktepe köyünde yaşayan Şükriye Özbey, kırsal kalkınma yatırımları genç çiftçi hibe desteği projesi çerçevesinde 2016 yılında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden hibe olarak aldığı 40 kovanı kısa sürede 200 kovana çıkarttı. Özbey, hedefinin ürettiği balda markalaşmak olduğunu söyledi.

Devletten almış olduğu hibe desteği ile arıcılık yapan Şükriye Özbey adlı kadın üreticiyi ziyaret eden Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, bölgede arıcılık ve hayvancılık gibi alanlarda kadınların üretici konumda olmasının mutlu edici olduğunu söyledi.

2016-2017 yıllarında Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle 40 kovanla üretime başlayan Şükriye Özbey'in 250-300 kovana kadar sayıyı çıkardığını vurgulayan Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, "Siirt’in Bayraktepe köyünde bu bir başarı mücadelesi kendisini takdirle karşılıyoruz. İnşallah diğer arkadaşlarımıza da örnek olur. Kadın kooperatifleri kurulur. Kadınlarımız iş gücü hayatına girer evlerine katkı sağlarlar. Aile hayatlarına katkı sağlarlar. Buradan destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Arıcılık işine devletten aldığı hibe desteği ve 40 kovan ile başlayan Şükriye Özbey’in herkese örnek biri olarak gösterilmesi gerektiğini belirten Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, ürettiği balların büyük talep görmesi nedeniyle üretim kapasitesini artırarak kovan sayısını 300 civarına çıkardığını söylerken, "Kendisi arıcılık yapmakla kalmadı, kendi kız kardeşlerini ailesini de arıcı yaptı. Şimdi tüm ailenin bizim başlattığımız kırsal kalkınma yatırımları genç çiftçi hibe projesi çerçevesinde vermiş olduğumuz 40 kovanla başlayan serüven şuanda ailenin sahip olduğu 300 kovana aşkın arıları ile devam ediyor” dedi.

Devletten aldığı hibe desteğiyle arıcılık yaparak birçok kadına örnek olduğunu söyleyen bal üreticisi Şükriye Özbey, ürettiği balları markalaştırıp birçok ülkeye satmayı hedeflediğini söylerken, "Kendimi eğittim. Babam ve kardeşlerimle birlikte onlara da gösterdim. Arıcılığı seviyorum. Hedefim ürettiğim balı markalaştırıp tüm ülkelere satmak” diye konuştu.