SİVAS (İGFA) - Sivas'ta Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’ tanıtım toplantısına Sivas Valiliği ve Gürün Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan Gürün Hanımeli Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi organik ürünleriyle renk kattı.

Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, Gürün Hanımeli Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi'nin yeni kurulduğunu kaydederek, "Kısa sürede güzel işler yaptı. İlçemizde yetişen kayısı, dut gibi ürünlerden oluşan ürünleri organik olarak halka sunuyor. Hem ilçemizin tanıtımı yapıyorlar hem de yöresel ürünlerimizi doğrudan halka ulaştırıyorlar. Gürün Hanımeli Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifimizin kuruluşuna katı sağlayan Valimiz Salih Ayhan ve Gürün Kaymakamımız Kadir Argın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Gürün Kaymakamı Kadir Algın ise, ürünlerin üretilmesinde emeği olan başta Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe'ye, Ziraat Odası personelleri Sinem Akarsu ve Sonat Çetin'e, ve tüm kooperatif üyelerine teşekkür etti. Toplantıda uzun süre emek vererek hazırlanan Gürün’ün yöresel ürünleri olan; Dut kurusu, Elma kurusu, Kayısı kurusu, Kayısı çekirdeği, Tescilli dut pekmezinin tanıtımı yapıldı.