SİVAS (İGFA) - Sivas İŞKUR'a başvurarak kalifiye personelin yetiştiği işbaşı eğitim programlarından istifade eden 5 firma ile karşılıklı protokol imzalandı.

Vali Salih Ayhan ve taraflar arasında imzalanan protokolle, Ön Yıldız Tekstil 100,  Ozon Tekstil 50, Ceylanoğlu Tekstil 68, TAYFX firması 16 ve BİM Birleşik Mağazalar AŞ ise 45 kişi olmak üzere toplamda 279 kişi iş imkânına kavuşacak.

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı değerlendirmede, şehrin gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini ifade ederek, bunun en güzel örneklerinden birinin 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde gelen taleplerle, tamamlanan yer tahsisleri olduğunu söyledi.

OSB'de yatırımcılara yer tahsislerinin yapıldığını, bölgede yer kalmadığını ve yeni yatırım taleplerinin de Demirağ OSB'de yapılacağını aktaran Vali Ayhan, "Bereketli bir günde 5 firmamız ile işbaşı eğitim programı protokolü imzaladık.  Daha önce de çok sayıda kişiye istihdam sağlayan firmalarımız, bir kez daha personel sayısını artırmak için devletimizin sunduğu imkânlardan istifade ediyor. Salgın dönemine rağmen ortaya koydukları üretim hedefleriyle,  cesur, yerli ve milli, AR-GE'ye önem veren, geleceği iyi okuyan firmalarımızla her zaman gurur duyacağız." dedi.

Vali Ayhan, son olarak kısa süre önce üretime başlayan ve ilk etapta 300 kişinin istihdam edildiği TYH Tekstil’i de ziyaret etti. İlimiz ekonomisi açısından iş gücü piyasasına büyük katkı sağlayan fabrikayı gezen Vali Ayhan, personel sayısını kısa vadede bine çıkarmayı hedefleyen TYH Tekstil'i tebrik etti.

İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat, işbaşı eğitim programlarından faydalanarak istihdam sağlayacak olan firmalara katkılarından teşekkür ederek, "Kurumumuzla daha önce de iş birliği yapan firmalarımız bir kez daha istihdam odaklı çalışma yaparak iş gücü piyasasına katkı sağlıyor. 6 ay sürecek eğitimle kursiyerler işi başında öğrenecek ve kursa çağrılanlar arasından da istihdam yapılacak." dedi.

FİRMALAR ÜRETMEYE KARARLI

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Başkanı Mustafa Eken ise, kurumsal yapılarıyla kent ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayan firmaların, devletin verdiği desteklerden en iyi şekilde istifade ederek, üretmeye ve istihdam sağlamaya kararlı olduklarını gösterdiğini söyledi.

Belediye Başkan Vekili Turan Topgül de salgın döneminde firmaların üretim hedefleriyle istihdam sayılarını artırmaya başladıklarını, devletin üretenin yanında olduğunu vurguladı.

Protokol imza programlarında 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Emre Torun da hazır bulundu.

Vali Ayhan ve beraberindekiler, protokol imzalarının ardından fabrikaların üretim bölümlerini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.