BURSA (İGFA) - Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Av. Özcan Susmaz, Kızılay Plaza’da düzenlenen basın toplantısında ramazan ayında yapılacak yardımlara ilişkin bilgi verdi.

HİLAL SOFRADA HER GÜN 2 BİN KİŞİ SICAK YEMEKLE BULUŞACAK

Geçen yıl Koronavirüs salgınıyla birlikte milyonlarca kişiye yardım ulaştıran Türk Kızılay’ın gelenekselleşen ramazan ayı yardımlarıyla bu yıl da gönüllere dokunacağını belirten Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Av. Özcan Susmaz, “Yıl içindeki yardımlarının bir bölümü olan Ramazan Ayı için ‘Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!’ sloganıyla kampanya başlatan Türk Kızılay’ımız, modern ve örnek projeleriyle hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunmaya devam edecek” dedi.

HİLAL SOFRA PROJESİ

İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırma adına geliştirilen ‘Hilal Sofra’ projesine ilişkin de konuşan Özcan Susmaz, “Türk Kızılay Bursa olarak Hilal Sofra Projemiz kapsamında Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerinin evine her akşam sıcak yemek teslim ederek, dayanışma ruhumuzu yaşatmayı ve sofralara mutluluk getirmeyi sürdüreceğiz. Şehrimizde evlerinde ziyaret ederek tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi 2 bin kişiye sıcak yemek ulaştırmayı hedefliyoruz. Hilal Olsun Türkiye, Hilal Olsun Bursa” diye konuştu.

'HİLAL AİLE' GELİYOR

Hayata geçirecekleri 'Hilal Aile' projesine dair açıklamalarda da bulunan Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz, " İhtiyaç durumu tespit edilmiş ailelere asgari 6 ay boyunca 600 liralık yardım yapılacak. İhtiyacın devam ettiği görülürse süreç uzayabilecek" dedi.