Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)

2 milyona yakın zeytin varlığıyla adından söz ettirmeye başlayan Didim’de alternatif ürünlere yönelmeye başlandı. Didim Belediyesince 2014 yılında hizmete açılan Tıbbi aromatik fidanlığının ardından ilk kez özel bir girişimci tarafından  kekik dikimi yapıldı.

Ürdünlü iş insanı Doktor Assam Sa’adeh aromatik bitki yetiştirmek üzere Didim’i seçti. Didim’in Denizköy mahallesinde yapılan dikim etkinliğinde konuşan İlçe Kaymakamı Halil Avşar bu tür girişimlerin ilçenin tarımsal üretimi açısından önemli olduğunu ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay belediye olarak ilçede tıbbi aromatik bitki üretiminin önünü açtıklarını ifade ederek, salgın döneminde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanların tarıma olan ilgilerinin arttığını bu tür üretimlerinin devamının gelmesi ve örnek olmasını diledi.

TAHLİLLER YAPILACAK

Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım ise Didim’in turizm kenti olmasına rağmen tarım anlamında da öncü olan bir ilçe olduğunu ifade ederek, Didim’de zeytin varlığının ardından bu tür yeni girişimlerinin de öncü olduğunu dile getirdi ve hayırlı olmasını diledi.

Denizköy mahallesinde gerçekleştirilen etkinlikte 14 dönüm arazide 150 bin kök İzmir yöresinde verimliliği ispatlanmış kekiği ekeceğini, çıkan kekik kalitesine göre yağ veya baharat olarak değerlendirecek. Ürünleri ihracat olarak değerlendirmeden önce Adnan Menderes Üniversitesi'nde tahliller yapılacağı, verimliliği  değerlendirildikten sonra ilçeye Ürdünlü başka yatırımcıların da gelebileceği bilgisine yer verildi.