İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Belediyesi, İstanbulluları tarih yolculuğuna çıkaran sanat sergilerine bir yenisini daha eklendi. Koleksiyoner Yusuf İyilik'in kıtaya yayılmış antikacılardan, ailelerden toplayıp geri yüklenen kaybolmaya yüz tutan Osmanlı kıyafetleri ve aksesuarları ile gündelik yön veren eşyalardan 'Kalbe Dokunan İlmek Sergisi' Nevmekan Sahil'de halkların beğenisine sunuldu. 
 
Gerçekleştirilen serginin açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz 'da katılım sağladı. Vatandaşların maske ve sosyal yürüyüş kuralları ağırlandığı sergide, koleksiyoner Yusuf İyilik, Başkan Türkmen ve Bakan Yardımcısı Yavuz'a hediyelerini takdim etti. Serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Türkmen, sonrasında katılımcılarla birlikte sergi gezdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Osmanlı dönemine ait cemaatlerinin, motif aynalarının muhafaza edilip ya da bozulmuş olanları restore ederek burada tarihçilerin, sanatçıların ve halkımızın hizmetine geri döndüğünü ifade ederek, "Vatandaşlarımız bu zenginliği görecekler ve tarihi olanlıkları bir kat daha art diye düşünüyoruz" dedi.