BURSA (İGFA) - Koronavirüs pandemisi nedeniyle 1 yıldır faaliyetleri durdurulan amatör liglerle ilgili atılan adımların ardından yeni sezonun 17 Nisan’da başlaması kararı alınmıştı.

Amatör futbol dünyası için yaşanan bu sevindirici gelişmenin ardından gözler takımlara çevrilmişti. Bursa’nın Yenişehir ilçesinin Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden takımı Yenişehir Belediyespor da hazırlıklar kaldığı yerden başladı.

Parolayı 3’ncü Lig olarak belirleyen Yenişehir Belediyespor’un Onursal Başkanı Davut Aydın, Kulüp Başkanı Serhat Savcı, teknik direktör Sadri Güler, yardımcı antrenör Ahmet Zeytin, kaleci antrenörü Vahap Şenol ve 22 kişiden oluşan takımla bir araya geldi.

Takıma olan güvenini dile getiren Onursal Başkan Davut Aydın, Yenişehir halkının da kendilerine yönelik büyük inanç beslediğini vurguladı. İlçe olarak tam destek verdiklerini vurgulayan Aydın, “ Hedefimiz 3’ncü Lig. Pandemi dolayısıyla amatör futbol hayatı durmuştu. TFF’nin aldığı kararla 17 Nisan’da yeniden start verilecek. Bu yıl çok daha çetin bir lig bizleri bekliyor. Ancak biz Yenişehir Belediyespor olarak centilmence, sahada mücadelemizi sonuna kadar gösterip, mutlu sona ulaşacağız” dedi.

Antrenmanlara başlayan futbolcuların peşinatları da masaya yatırıldı. Sarı Lacivertli futbolculardan 3’ncü Lig sözü alan Davut Aydın, hedefin gerçekleşmesi halinde şampiyonluk için prim vereceklerini müjdeledi.