SİİRT (İGFA) - Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Güneş Bolatlı ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Taş, tıp eğitimi için yeni bir buluşa imza attığını söyledi.

"Akıllı İnteraktif Maketler ile Aplikasyon Programından Oluşan Eğitim Seti" başlıklı buluşunun Türk Patent ve Marka Kurumu'nca "incelemeli patent" aldığını bildiren Şındak, "Bu maket setinin özellikle Tıp Fakültesinin temel bilimlerine çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin yanı sıra pratik eğitimlerinin de maket üzerinde gerçekleştirilerek dokusal, duyusal ve görsel eğitimle görme fırsatı bulacak" dedi. 

Akıllı maketin özellikle temel bilimlerle ilgili öğrencilere önemli katkılar sunacağını aktaran Şındak, "Akıllı maketi açtığınızda bir tarafta doku ile ilgili histolojik değerlere bakabiliyoruz. Bu mikroskobik özelliklere bakabiliyoruz ve okuyabiliyoruz. Öbür taraftan aynı organı ikiye ayrılış kısmına baktığınızda anatomik yapısını görme fırsatını bulabiliyoruz. Ayrıca bu makette yapılacak olan dokumalarla doku ile ilgili anatomik bilgilere erişmek mümkün olabilecek. Veteriner Fakültesi'nin de daha önce patent aldık, genç ve dinamik akademisyenlerle yerli ve milli eğitime yeni katkılar sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Güneş Bolatlı da Şındak ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca'nın destekleriyle yeni kurulan fakültede özveriyle çalıştıklarını anlatırken, "Cumhurbaşkanımız yerli ve milli üretime çok önem vermektedir. Biz de böyle bir akılı maketi hızlı bir ürüne dönüştürerek yerli ve milli katkı sağlamak istiyoruz" dedi.