‘Denizli Traverten Jeoparkı Fotoğraf Sergisi’ 29 Ekim Cuma günü açıldı. Denizli Traverten Jeoparkı Çalışma Grubu, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, DENFOT (Denizli Fotoğrafçılar Derneği) ve DEFSAT (Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği) işbirliği ile düzenlenen serginin açılışında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Denizli Traverten Jeoparkı Fotoğraf Sergisi’ 29 Ekim Cuma günü açıldı. Bölgeye ve bölge insanına sağlayacağı sosyal, kültürel ve ekonomik katkılar hakkında bir farkındalık oluşturulması için Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan sergi 4 Kasım’a kadar sanatseverleri ağırlayacak.

4 KASIM’A KADAR AÇIK OLACAK

4 Kasım Perşembe gününe kadar açık olacak olan sergi ile UNESCO kriterlerine göre kurulması beklenen ‘Denizli Traverten Jeoparkı’nın bölgeye ve bölge insanına sağlayacağı sosyal, kültürel ve ekonomik katkılar hakkında bir farkındalık oluşturulması hedeflendi. Türkiye’de şu ana kadar UNESCO kriterlerine göre kurulmuş tek jeopark Manisa; Kula Salihli’de yer alıyor. Son dönemlerde; Balıkesir, Ankara, Zonguldak, Kastamonu, Bitlis, Diyarbakır-Urfa-Mardin illerinde jeopark ile ilgili çalışmalar yürütülüyor.