DENİZLİ İLÇELERİ

Sait Yalçın: "Maden için 724 ağaç kesilecek"

Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği, ilçede devam eden maden faaliyetlerine karşı çıktığını açıkladı. Dernek Başkanı Sait Yalçın, özellikle Girne Mahallesi sınırlarında başlatılan çalışmalara tepki göstererek doğa tahribatına dikkat çekti.

Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın, yaptığı açıklamada ilçenin çeşitli bölgelerinde maden çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yalçın, “Yeşil Buldan maden şirketlerinin işgali altında. Aktaş, Çağış, Darıderesi seramik hammaddesi olan feldispat madeni, Yayla Gölü ise torf madeni çıkarılarak Buldan doğası tahrip edilmektedir” ifadelerini kullandı. Dernek Başkanı, Buldan’ın akciğerleri olarak nitelendirdiği bu bölgelerde maden çıkarılmasının doğa katliamı olduğunu vurguladı.

DARIDERESİ’NDE YENİ TAHRİBAT İDDİASI

Birkaç yıldır süren tahribata son dönemde Darıderesi’nin de eklendiği kaydedildi. Yalçın, Muğlalı bir maden şirketinin ruhsat aldığını, Orman Müdürlüğü’nün itirazının ise mahkeme tarafından reddedildiğini açıkladı. Yalçın, “Dolayısıyla 50 dönümlük ormanlık alanda 724 ağaç kesilerek maden çıkarılacak. Bu durumda biz Buldan’lı doğa severler bu tahribata karşı çıkmamız gerekiyor” dedi. Açıklamada, maden çalışmalarının Buldan’ın doğal yapısına ciddi zarar verdiği ifade edildi.

BULDAN’IN TURİZM VE DOĞA POTANSİYELİ

Buldan’ın Denizli’nin doğa, kültür ve tarih turizmine en elverişli ilçelerinden biri olduğu hatırlatıldı. İlçe için Jeopark statüsü almak üzere UNESCO’ya üyelik başvurusu ve Sakinkent çalışmaları yapıldığı belirtildi. Yalçın, “Buldan doğasına yapılan bu tür saldırılar son derece üzücüdür. Buldan halkı buna dur demesini bilecektir” diye konuştu. Dernek, Buldanlı doğa severleri maden çalışmalarına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }