Merkezefendi Belediyesince düzenlenen şehir içinden ve dışından yoğun katılımın sağlandığı 30 Ağustos Zafer Kupası Turnuvaları sona erdi. Satranç, voleybol, tenis, dart ve futbol branşlarında şampiyonlar belli oldu. Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen voleybol ve birimler arası futbol turnuvasının final maçlarına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun ile birlikte katıldı. Voleybol Kadınlar Grubu’nun finalinde Tuğçe Demirtaş ve Takımı ile Pars Spor karşı karşıya geldi. Tuğçe Demirtaş ve Takımı maçı 3-0 kazanarak şampiyon oldu. Erkekler Grubu’nun final karşılaşmasında ise A.B.A Takımı, Esnaf Spor’u 3-0 yenerek birinci oldu. Merkezefendi Belediyesi birimler arası futbol turnuvasının final maçında ise Belediye Meclis Üyeleri ile Zabıta Müdürlüğü karşılaştı. Karşılaşma sonucunda Zabıta Müdürlüğü, Meclis Üyeleri’ni 9-4 mağlup ederek birimler arası turnuvanın şampiyonu oldu.

ELO Satranç Turnuvası da yoğun katılım ile sona erdi. Açık, 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ve 14 yaş ve altı kategoride toplam 370 sporcu katıldı. Merkez Kütüphane’de gerçekleştirilen turnuvaya İzmir, Adana, Aydın, Eskişehir, Manisa, Konya, Sinop, Uşak, Bursa, Isparta, Gaziantep, Düzce, Iğdır, Hatay, Afyonkarahisar, Tokat ve Karaman olmak üzere 18 ilden de katılım oldu. Satranç Turnuvası’nın Açık Kategori’sinde Emrah Önay, Açık En İyi Kız’da İlayda Kaygısız, 14 Yaş ve Altı Kategorisi’nde Ali Kemal Başal, 14 Yaş ve Altı Kategorisi En İyi Kız’da Dilay Çelebi, 12 Yaş ve Altı Kategorisi’nde Yaşar Mert Sivas, 12 Yaş ve Altı Kategorisi En İyi Kız’da Ecrin Çamcı, 10 Yaş ve Altı Kategorisi’nde Ceren Saluç, 10 Yaş ve Altı Kategorisi En iyi Kız’da Ceren Saluç, 8 Yaş ve Altı Kategorisi’nde Ayperi Ilgın Has, 8 Yaş ve Altı Kategorisi En İyi Kız’da Ayperi Ilgın Has birinci oldu.

30 Ağustos Zafer Kupası Turnuvalarına katılan sporcuları tebrik Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Turnuvalarımıza şehir dışından da katılımlar oldu. Öncelikle şehir dışından gelen misafirlerimize Denizlimize, Merkezefendimize hoş geldiniz diyorum. Göreve geldiğim günden beri spor ilçesi olan Merkezefendimizde birçok alanda turnuvalar düzenledik. Turnuvalarımıza her zaman büyük bir ilgi oldu. Hemşerilerimizin spora olan ilgisi çok fazla. İlçemizde spor projeleri her zaman devam edecek. Turnuvalarımıza katılım sağlayan ve başarı gösteren sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi. 30 Ağustos Zafer Kupası Turnuvalarında derece elde eden sporculara ödülleri, 30 Ağustos Cuma günü Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapılacak tören ile verilecek.