Başkan Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Artan nüfus ve şehirleşme ile yaşam standartları ve tüketim alışkanlıkları farklılaşmış, buna bağlı olarak da daha çok atık oluşmuştur. Bu durum aynı zamanda, başta doğal kaynakların tükenmesi ve iklim değişikliği gibi hususlar olmak üzere tüm canlıları tehdit edecek boyutlara varan hava, su ve toprak kirliliğine neden olmaktadır. Merkezefendi Belediyesi olarak gelecek nesillere temiz, yaşanabilir bir dünya için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız doğru, uygun çevre koruma politikaları belirlemek, çevre yönetim sistemlerini oluşturmak ve hemşehrilerimizin sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlamaktır.

“Bu kapsamda atıkların geri kazanımının ekonomiye ve çevreye olan katkılarının bilinciyle hareket ederek birçok çalışmaya imza attık. Denizlimizde, 13 farklı grupta atığın toplandığı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kuran ilk belediye olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde belirlediğimiz bölgelerde atık yağların, elektronik atıkların, pillerin toplanması için toplama noktaları oluşturduk. Mobil Atık Getirme Merkezlerimizi birçok noktaya yerleştirdik. Ayrıca evsel ve ambalaj atıklarının toplanması için ilçemizde bulunan 140 bin hanemize siyah ve mavi çöp poşeti dağıtıyoruz. Kullanılacak durumda olan tekstil ürünlerini uygun lokasyonlara konulan 200 giysi kumbaramız ile topluyoruz. Merkezefendi Belediyemiz ve Denizli Eczacı Odası işbirliği ile ilçemiz sınırlarında her mahallemizde olmak üzere belirlemiş olduğumuz 50 adet gönüllü eczanelerimize atık ilaç kutuları bırakıldı. Düzenli olarak biriktirilen her türlü atık bertaraf tesislerine ulaştırılarak bertaraf edilmiş ya da geri dönüşümü sağlanarak çevre kirliliği engellenmiş ve ekonomiye katkıda bulunulmuştur”

“Çevre bilincinin erken yaşlarda kazanılacağının farkında olarak sınırlarımız içerisinde bulunan anaokulları ve ilkokullarımızda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ‘Çevre Eğitimleri’ düzenli olarak verilmektedir. Merkezefendi Belediyesi olarak, çevrenin korunmasının asıl olarak yaşamı ve geleceği korumak olduğunu çok iyi biliyor ve çevreye duyarlı hemşehrilerimizin de desteğiyle ilçemizi temiz, yaşanabilir ve doğal dokusu korunmuş olarak daha ileri taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre ve doğa farkındalığının arttığı, mavi ve yeşilin hakim olduğu, hemşehrilerimizin temiz ve doğal bir çevrede, sağlık, mutluluk ve huzurlu yaşadığı bir gelecek diliyorum”