Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Türkiye çok uzun süredir terör örgütlerinin hedefi altındadır. Ülkemiz içinde teröre karşı sürdürülen mücadelenin sınırlarımızın ötesinde sürmesi ise, uluslararası antlaşmaların ve angajmanların sağladığı bir haktır. Bu bağlamda, Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak amacıyla Suriye toprakları üzerinde sürdürdüğü terörle mücadelenin meşruluğuna inanıyoruz” dedi. Suriye’de yaşanan krizin küresel bir nitelik kazandığını belirten Başkan Doğan, “Suriye’de Mart 2011’den bu yana süren savaş, bölgemizin istikrarı bakımından yeni tehditler üretmeye devam ederken, Suriye’yle birlikte ülkemizi kanatmaktadır. Suriye’de yaşanan krizle ilgili sorunların etkisi bölgemizi aşarak küresel bir nitelik kazanmıştır. Bölgedeki ve bölge dışındaki ülkelerin Suriye’ye müdahale ve etkileri, terör örgütlerinin farklı coğrafyalardaki varlık ve eylemleri, çatışmaların sonucunda ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca sığınmacı, Suriye’deki krizin yarattığı karmaşık küresel etkilerden bazılarıdır” diye konuştu.

Günün birlik ve beraberlik günü olduğunun altını çizen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, harekatın başarıyla tamamlanacağına inandığını söyledi. Başkan Doğan, “Bu çerçevede, Merkezefendi Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekatı’nda ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin geleceğidir. Harekatın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz. Mehmetçik bizim göz bebeğimizdir. Allah Mehmetçiğimizi korusun” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, İYİ Parti Grubu adına söz aldı. Coşkun, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin göz bebeği ordusunun, bölgesinde barışı getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı, bölgenin güven ve istikrarını sağlamak için son derece doğru bir harekattır. Öncelikle harekat esnasında şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Cenabı Allah, mekanın 2 bin 200 yıllık ordusunu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunlarını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarını tez zamanda muzaffer eylesin, yurdumuza sağ salim dönmeyi nasip etsin” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Yavuz Aki, “Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüzbinlerce Suriyeli'nin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Belediye Meclisleri olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclislerimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır” dedi.

MHP Grup Başkanı Fırat Dağdeviren, “Meclisimizin toplanmasında emeği geçen Sayın Başkanımıza, katılımları ile burada bulunan meclis üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizin devamlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.