Merkezefendi Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan Nuran-Mesut Uzunoğlu Gündüz Bakım Evi’nin temeli Sevindik Mahallesi’nde atıldı. Gerçekleştirilen temel atma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Necdet Yılmaz ve Fatma Atıcı Bakcan, CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri, hayırsever iş insanı Sadık Uzunoğlu ile annesi Nuran Uzunoğlu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Doğan, verdiği sözü yerine getirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Doğan, “Sayın Sevindikli hemşerilerim, sizlere bir sözümüz vardı. Demiştik ki, Sevindik Mahallemiz yıllardır almadığı hizmeti bu dönemde alacak. Bugün sözümüzü tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sizlerden aldığımız destekle Sevindik Mahallemize Eylül ayıyla birlikte bu kreşi kazandıracağız” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi’de sağlıkta ve eğitimde her çocuk eşit hakka sahip olsun. Sizlerden gelen talepler ve mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda bu kreşi mahallemize kazandıracağız. Buradaki amacımız daha ilkokula bile başlamayan küçücük çocuklarımızı çağdaş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını, bayrağını ve milletini seven çocuklar yetiştirmek. Yerel yönetimler olarak bizler bu çocuklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bağışçılarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir işe el attılar, bizlere destek oldular. Onların adını burada yaşatmaktan dolayı onur ve gurur duyacağız” dedi.

“EĞİTİME CİDDİ YATIRIMLAR YAPACAĞIZ”

Eğitime yapılan katkının büyük önemi olduğunu belirten Başkan Doğan, “Eğitime yapılan yatırımın ve katkının büyük önemi var. Bizler bu yeni dönemde eğitime ciddi yatırımlar yapacağız. Türkiye’nin aydınlanmasının eğitimle olacağını bilenlerdeniz. Bütçemizde de eğitime ciddi bir pay ayırdık. Tabi bunlarla da kalmayacağız. Sevindik Mahallemizde bir de Kadın ve Çocuk Merkezi açıyoruz. Çocuklarımız burada satranç ve akıl oyunlarına ve birçok kursumuza gelebilecekler. Sevindik Vadi Parkımızı en kısa zamanda düzenleyeceğiz. Oralarda sizlerin düğün yapmanızı, bu ekonomik krizde o alanı sizlerin hizmetine sunmak için hazırlıklar içindeyiz” diye konuştu.

“MAHALLEMİZİN SİLUETİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Başkan Doğan, Sevindik Mahallesi’nin siluetini değiştireceklerini söyledi. Doğan, “Sevindik Mahallemizin alt yapı ve üst yapı sorunu var. Alt yapı hallolunca bizler de en kısa süre içerisinde üst yapıyı yaparak Sevindik Mahallemizin siluetini değiştireceğiz. Ve sizlere yakışır ve yaşanabilir bir mahalle haline getireceğiz. Kreşimiz dört derslikten oluşuyor, yaklaşık 80 öğrencimize eğitim verebileceğiz. Yemekhanesi, uyku odaları, çok amaçlı odalar var. Kreşimize Eskihisar, Sümer ve Sevindik Mahallelerimizden talep eden çocuklarımız varsa eğitimine devam etmek isteriz ”dedi.

“KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Başkan Doğan sözlerini şöyle tamamladı. “Bizler bu kreşleri yaparken de özellikle kadın istihdamını arttırmak istiyoruz. Annelerimiz güvenle çocuklarını kreşimize bırakabilecekler. Çocuklarımız Merkezefendi Belediyemize ve personelimize emanet. Tekrardan bağışçımıza teşekkür ediyorum. Kreşimiz Sevindik Mahallemize, Merkezefendimize, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun”.

“ANNELER VE BABALAR MUTLU OLSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise, “Temel atma töreninde bulunmaktan onurlu ve gururluyum. Annelerimiz ve babalarımız mutlu olsun. Değerli Merkezefendi Belediye Başkanım Şeniz Doğan, ilk hizmet ateşini Sevindik Mahallemizden başlatacağını hep söylemişti. Bugün hayrın ve niyetin bir arada olması, Sevindik Mahallemize bir ışık saçmasına gerçekten vesile oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Temelini atmış olduğumuz Merkezefendi Belediyesi Nuran-Mesut Uzunoğlu Gündüz Bakımevi’nin mahallemize, ilçemize, Denizlimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından kreşin ilk harcını CHP Milletvekili Teoman Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, hayırsever anne Nuran Uzunoğlu ile oğlu iş insanı Sadık Uzunoğlu ve minik öğrenciler birlikte attılar.