Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen ve açılışı dün gerçekleştirilen Merkezefendi Belediyesi 2.Kitap Günleri, birbirinden değerli yazarları ağırlamaya devam ediyor. Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiği Kitap Günleri’nin ikinci gününde Gazeteci Yazar Saygı Öztürk, Yazar Işık Öğütcü başta olmak üzere onlarca yazar, şair okuyucuları ve dinleyicileri ile bir araya geldi. Ayrıca kitapseverler, kurulan kitap stantları arasında vakit geçirdi.

IŞIK ÖĞÜTCÜ BABASI ORHAN KEMAL’İ ANLATTI

Türk edebiyatının aydınlık gerçekçi yazarı Orhan Kemal’in en küçük çocuğu olan Yazar Işık Öğütcü, gerçekleştirdiği söyleşide babası Orhan Kemal’i anlattı. Orhan Kemal’in hayatını, cezaevi yıllarında çektiği sıkıntıları, Nazım Hikmet ile olan anılarını dinleyicileri ile paylaşan Öğütcü, “Nazım Hikmet, babama düz yazı ve roman yazması konusunda önerilerde bulunurdu. Babam da ona duyduğu hayranlık ile bu önerileri dikkate alarak hem ülkemize hem de dünya edebiyatına birbirinden değerli eserler kazandırmıştır. Yurtdışında büyük kütüphanelerde eserleri yer alıyor. Orhan Kemal, yaşadığı geçim sıkıntısına rağmen, öykülerine ve romanlarına zaman ayırarak, yaşanılan toplumsal acıları gözler önüne seren ezilenlerin sesi olan bir yazardı. Onu anlatmaya her zaman devam edeceğim” diye konuştu.

SAYGI ÖZTÜRK KİTAPLARINI İMZALADI

Türkiye’nin ve Denizli’nin saygın yazarlarının Merkezefendi Kültür Merkezi’nde okurlarıyla buluştuğu organizasyonda Kripto Üçgeni, Son Babalar, Vali Bey gibi kitapların yazarı Saygı Öztürk kitaplarını okurları için imzaladı. Okurlarıyla tek tek sohbet eden Öztürk, onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.