Mamak Belediyesi'nde sakatlığı sebebiyle Mertcan Solkol, Merkezefendi de ise Merthan Mutlu formalarını giyemediler. Karşılaşmada maçın adamı olan Dwight Coleby 20 sayı, 19 ribaundla double-double yaptı.

İlk 5ler:

Merkezefendi Bld Denizli Basket: Collins-Serkan-Hakan-Coleby-Altan

Mamak Bld: Umar-Watkins-Yiğit Emre-Özgür-Mustafa Baki

Karşılaşmaya 8-2 ile Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket iyi başladı. Boyalı alanı bu dakikalarda çok etkili kullanan Merkezefendi.savunmayı geçerek basketi kaydetti ve 5 dakikayı 14-4 tamamladı. Bu dakikaları Engin ve Lee ile geçen Mamak farkı çift haneye çıkartmadı. İlk çeyrek 17-14 Merkezefendi üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket üç sayı çizgisinden yüzdeli başladı. Mamak ise rakibine içerden kaydettiği sayılarla cevap vermeye çalıştı Arda Berk ve Watkins ile yayın gerisinden kritik sayılar kaydeden Mamak 04.43 dakika kala karşılaşmada ilk kez öne geçti (30-29).İçeri kateden ev sahibi ekip 13-2 ile üstünlüğü tekrar eline aldı ve farkı çift haneye kadar çıkardı. Kalan dakikalarda da rakibini kendisine yaklaştırmayan ekip devreyi 42-33 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte de ritmini koruyan Merkezefendi 8-0 ile farkı açmaya devam etti. Savunmayı geçmekte zorlanan Mamak, skor bulamadı. Arda Berk ile çeyreğin ikinci yarısında geri dönüş yakalasa da devamını getirmekte zorlandı. Kalan dakikalarda farklı üstünlüğünü koruyan Merkezefendi çeyreği 58-46 önde tamamladı.

Son çeyrekte savunmanın da zayıflığının etkisiyle boyalı alandan kayıpsız dönen Merkezefendi farkı açmaya devam etti.Mamak ise bu dakikalarda zorlama atışlarla süreye oynadı. Kalan dakikaları rahat geçiren Merkezefendi, karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Öne çıkanlar..

Merkezefendi Bld Denizli Basket: Dwight Coleby 20 sayı-19 ribaund, Ümit Sonkol 13 sayı-5 ribaund, Mustafa Kurtuldum 10 sayı

Mamak Bld: Diante Watkins 19 sayı, Arda Berk Kaya 11 sayı, Engin Sefa Pamukçu 9 sayı-7 ribaund