Proje kapsamında 50 adet uygulamalı atölye, tiyatrolar, konferanslar, etkileşimli uygulamalar ve bilim gösterileri yer alacak. Üç gün sürecek olan Bilim Şenliği’nin amacı toplumun tüm kesimlerine bilimi yaymak, bilim insanları ile halkı buluşturmak, çocuklar ve gençlere özgün düşünce ve tasarım yapma fikirleri aşılamak. Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki şenlik kapsamında, yarın saat 14.00’de Petek Salon’ da Pamukkale Üniversitesi Ortopedik Rehabilitasyon AD Prof. Dr. Suat Erel tarafından “Fizik Tedavide Teknolojik Gelişmeler” adlı konferans, 27 Eylül Perşembe günü saat 14.00’de Petek Salon’da Pamukkale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Elektrik tesisleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bekir Sami Sazak tarafından “Elektrik ve Teknolojik Gelişmeler” adlı konferans halka açık olarak gerçekleştirilecektir. Şenlik yarın saat 10.00’da açılacak, akabinde saat 11.00 ve 14.00’de Gökbilim Teknoloji Merkezi tarafından bilim gösterisi yapılacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Belediyemiz ile Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi arasındaki iş birliği ile düzenlenecek olan Bilim Şenliği’ne tüm hemşerilerimi davet ediyorum. TÜBİTAK’a sunulan projeler arasından ilk 50 proje arasına girmeyi başaran ‘Bilim Şenliği’ 26 Eylül’de başlayıp 28 Eylül’de sona erecek. Şenliğimiz üç gün boyunca saat 10.00 ile 20.00 arasında Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Merkezefendimizi sanatın, bilimin, kültürün merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi, büyüklerimizi bilimle, sanatla, kültürle buluşturuyoruz. Buluşturmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bilim şenliğinde Pamukkale Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Fatma Susar Kırmızı, Doç. Dr. Ayşe Savran Gencer, Doç. Dr. Zeynep Ayvaz Tuncel, Dr. Öğr. Üyesi Gül Hanım Boran, Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Tanyeri, Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Çekbaş, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Meral Tanrıöğen, Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Karakaş, Arş. Gör. Dr. Asiye Bahtiyar, Arş. Gör. Merve Eker de atölyeleri ile şenliğe katkıda sağladılar.