Merkezefendi Belediyesi, kültür ve sanat alanında gençlere ve yetişkinlere yönelik kurslar açmaya devam ediyor. Talepler üzerine ücretsiz ‘Yaratıcı Drama, Tiyatro, Yaratıcı Yazarlık ve Akademik Resim Kursu’nda eğitim alma ve pekiştirme imkânı sağlanıyor. Kayıtlar 21 Kasım Pazartesi günü sona erecek. Yaratıcı Drama, Yaratıcı Yazarlık ve Tiyatro kurs kayıtları, Merkezefendi Kültür Merkezi’nden, Akademik Resim kursu kayıtları ise Merkezefendi Sanat Merkezi’nden şahsen yapılacak.

Merkezefendi Belediyesi’nin açacağı ‘Akademik Resim, Tiyatro, Yaratıcı Drama ve Yaratıcı Yazarlık Kursu’ kayıtları başlıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kurslarımız ile sanatı ve kültürü destekliyoruz” dedi.

KURSLARDA VERİLECEK EĞİTİMLER

Yaratıcı Drama kursuna başvuracak 6 – 12 yaş arasındaki çocuklar, topluluk önünde kendilerini rahatça ifade edebilecekleri eğitimler alacak. Çocuklar eğitimler sayesinde yaratıcı ve estetik düşünebilecek, empati kurabilecekler.

Tiyatro kursunda temel oyunculuk eğitimi verilecek. Eğitim tamamlandıktan sonra kursiyerler sahne alıp uygulamalı olarak oyun oynayacak. Tiyatro kursuna 14 yaş ve üzerindeki kişiler başvurabilecek.

18 yaş üzeri gençlere ve yetişkinlere yönelik verilecek olan Yaratıcı Yazarlık kursunda, dramatik metin yazımı, tiyatro tarihi ve oyun analizi dersleri uzman eğitmenler tarafından verilecek.

Şeniz Doğan “Sizlerle Birlikte Gönül Gönüle, Yan Yana ve Can Cana Oluyoruz” Şeniz Doğan “Sizlerle Birlikte Gönül Gönüle, Yan Yana ve Can Cana Oluyoruz”

14 yaş ve üzerindeki gençlerin başvurabileceği Akademik Resim kursunda, Güzel Sanatlar Lisesi’ne ve fakültesine hazırlanmak isteyen öğrencilere, temel sanat eğitimi, perspektif, imgesel ve desen çalışmasının olacağı eğitimler verilecek.

Merkezefendi Belediyesi’nin açacağı ‘Akademik Resim, Tiyatro, Yaratıcı Drama ve Yaratıcı Yazarlık Kursu’ kayıtları başlıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kurslarımız ile sanatı ve kültürü destekliyoruz” dedi.

“KURSİYERLERİMİZE KÜLTÜR VE SANATI AŞILIYORUZ”

Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “İlçemizde yaşayan gençlerimizin ve yetişkinlerimizin kendilerini fark etmelerini, yeteneklerini pekiştirmelerini ve hayata daha iyi adapte olabilmelerini sağlamak için birçok branşta kurs açıyoruz. Merkezefendili vatandaşlarımız her zaman kurslarımıza büyük ilgi gösteriyor. Yaptığımız etkinlik ve çalışmalar ile ilçemizdeki kültür ve sanat sevgisini büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.