Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Denizli Temsilcisi Cengizhan Öztürk, AKUT yöneticileri ve gönüllüleri ile birim müdürleri katıldı. Başkan Doğan, “Arama Kurtarma Derneği’nin Denizli’deki ve tüm Türkiye’deki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu anlamda da sizlere destek olmak bir belediye, bir yerel yönetim olarak bizim öncelikli görevimiz. İlerleyen dönmelerde sizler için elimizden gelen desteği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yerel yönetimler olarak gereken önlemleri ve tedbirleri almak zorunda olduklarını söyledi. Başkan Doğan, “Sizler gerek doğal afetlerde, yaşanan yangında, selde, depremde özellikle, kayıplarda büyük bir özveri ile çalışıyorsunuz. Tabi bunların eğitimlerini aldınız. Burası gönüllülerden oluşan bir dernek. Kış aylarında sizin bir tatbikatınıza katılmıştık. Gerçekten oradaki çalışmanız ciddi anlamda bu işi ciddiye alarak, deneyimleyerek çalışmanız ve ülke genelinden desteği gördükten sonra biraz daha Denizli adına içimiz rahat etti. Gerçekten her sektördeki yaşanacak sıkıntıya karşı hepiniz tatbikat halindeydiniz. O bizim için çok önemliydi. Tabi diğer bir sorun, Denizli’mizin geneli Merkezefendimiz bir deprem bölgesi. Bu anlamda bizler yerel yönetimler olarak gereken önlemleri, tedbirleri almak zorundayız” diye konuştu.

“AKUT’UN YANINDA OLACAĞIZ”

AKUT’un Denizli’deki varlığının çok önemli olduğunu söyleyen Doğan, “Türkiye geneline baktığımızda hayat kurtaran, canlı kurtaran, insanlara yardım eden dernek sayısı çok az. Az olduğu gibi bir de birileri tarafından sürekli baltalanıyor maalesef. Farklı yönlere, farklı mecralara çekiliyor. Ne olursa olsun, hangi dernek olursa olsun bu anlamda faaliyet gösteren her türlü derneğin yanında olacağız. AKUT zaten Türkiye genelinde bir dernek. Denizlimizdeki AKUT’un varlığı bizim için çok önemli, büyük bir değer. Biz de bu değere sahip çıkmalıyız. Cengiz Han Bey ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bizden bir malzeme desteği istemişti. Bizler de elimizden geldiğince, yetkimiz ve bütçemiz dâhilinde karşılamaya çalıştık. İlerleyen dönemlerde de bunu arttırarak devam etmek istiyoruz” dedi.

“İHTİYAÇ OLDUĞUNDA İLK KOŞAN AKUT OLACAK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Büyük bir ilçe belediye başkanı olarak, bundan sonra AKUT’u gerek bürokrasi işlemlerinde, gerek belediyelerle ve diğer kurumlarla olan iş birliğinde aracı olmaya hazırım. Gerek belediye bünyemizde bir ihtiyaç olduğu zaman gerekse Merkezefendimiz’de ihtiyaç olduğu zaman ilk koşan derneğin AKUT olacağına inanıyorum. Kendilerine güveniyorum. Bugüne kadarki çalışmalarınızı yazılı ve görsel basınla defalarca izledik, dinledik. Yeri geliyor kendi canınızı feda ediyorsunuz. Yeri geliyor zaman gözetmeksizin gecelerce aç, susuz kalabiliyorsunuz. Bu anlamda emeğiniz bizim için çok değerli ve çok kıymetli” diye konuştu.

“İLÇEYİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Desteklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini söyleyen Başkan Doğan, “İlerleyen dönemde daha büyük desteklerimiz olacak. Ben öncelikle Cengiz Han Bey’e bizimle iş birliği yaptığı için çok çok teşekkür ediyorum. Bizler bu yeni dönemde sivil toplum kuruluşlarına, derneklere çok önem vereceğiz. Ortak akıl diyeceğiz. Bu görevlere talip olurken bu ilçeyi birlikte yöneteceğiz demiştik. Geldiğimiz günden itibaren yaptığımız stratejik planla başlayarak hep sizlerle birlikte bu işi devam ettirmek istiyoruz. Bu anlamda da bir tatbikat alanını ilerleyen dönemlerde yapmak istiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DE BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTIK”

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Türkiye’nin gelişmesi için birçok çalışma yaptıklarını ve bu konuda başarılı olduklarını belirtti. Başkan Şalcı, yaptığı desteklerden dolayı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür ederek, birlikte güzel işler yapacaklarını söyledi. Şalcı, “Bir bölgede devlet, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler beraber çalışmazsa orada başarı olmak pek mümkün değil. Biz de çalışmalarımızı hep bu yönde yürüttük. Devlet ve yerel yönetimler bir arada olarak, gönüllü gücünü de kullanarak Türkiye’de bir şeylerin gelişmesi için uğraş verdik ve başarılı olduk. Türkiye’de arama ve kurtarmada hem modern olduk hem de başarılı çalışmalar yaptık. Bu da sizlerin desteği ile oldu” diye konuştu.

“BAŞKAN ŞENİZ DOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Şalcı, Denizli’de deprem riskinin yüksek olduğunu belirterek hazırlıklı olunmasını gerektiğini söyledi. Şalcı, “Türkiye bir afet bölgesi. Bizim de bir afet kültürü oluşturmamız gerekiyor. Bunun için kurtarma ekipleri çok önemli ama daha da önemlisi o bölgelerde yaşayan insanların, belediyede çalışanlarının afetlere hazır olması. Bu konuda da önemli çalışmalar yapılıyor. 2020 yılı, afetlere hazırlık yılı ama pandemiden dolayı yavaş ilerliyor. Denizli’de deprem riski çok yüksek. Bizim bir şekilde buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biz gönlümüzü koyuyoruz, emeğimizi koyuyoruz. Sağ olsun Başkan Şeniz Doğan da destek verdi. Bir afet olduğu zaman bununla başa çıkacak güçteyiz. Yapılan destekler hem maddi olarak hem de motivasyon olarak ve yaptığımız çalışmalarda doğru yolda olduğumuzu görmek açısından çok etkili. O yüzden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi ile işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Güzel işler yapacağız” dedi.

“BİZİM İÇİN MÜTHİŞ BİR DESTEK”

Akut Denizli Temsilcisi Cengizhan Öztürk ise, yapılan malzeme desteğinin kendilerini motive edeceğini söyledi. Öztürk, “Bugün, aylardır beklediğimiz bir gün. Güzel bir iş birliği yaptık. Yapılan malzeme desteği, bizim için müthiş bir destek. Vefamız, zenginliğimiz olsun diyoruz. Biz, bu yapılan destekleri unutmayacağız. Elimizden geleni sizler için yapacağız. Gerçekten bizi motive edecek bir destek. Parasal destek denilebilir ama bizi en çok etkileyen moral ve motivasyon bu konuda. Umarım, malzemeleri kullanmak zorunda kalmayız tabi ama geleceğimizi planlamak zorundayız. Gelişmiş ülkelerde de bu böyledir. Felaket senaryolarına göre iş yapıyor olarak gözükebiliriz ama bu bizim başımıza bir gün gelecek. Biz de buna hazırlıklı olmaya çalışıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.