Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası Ankara'daki Covid-19 salgını nedeniyle alınan karar sonucunda karşılaşmalar daha izole bir ortama sahip olan Kartepe'de yapılacak.

4-11 EKİM TARIHLERINDE YAPILACAK

Bir hafta ertelenerek 4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek kupa iki salonda oynanacak. Kartepe, sezon başında takımların hazırlık kampında tercih ettiği bir yer olarak dikkat çekti. Federasyon Kupası boyunca otele basketbol takımlarından başka müşteri alınmayacağı belirtildi.

GRUPLARDA MÜCADELE EDECEK TAKIMLAR

A GRUBU

Finalspor - Sigortam. Net

Gemlik Basket - Semt77 Yalova

B GRUBU

GCT Düzce - Bornova Belediyespor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor- Samsunspor

C GRUBU

Manisa Büyükşehir Belediyespor - Anadolu Basket

İstanbul Basket - Konyaspor

D GRUBU

Akhisar Basketbol - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor

Mamak Belediyesi - Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket.

İLK MAÇ AKHİSAR'LA

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket kupada ilk maçını 4 Eylül pazar günü saat 20.15'de Akhisar ile oynayacak. Daha sonra ise 5 Eylül'de 19.45'de Balıkesir Büyükşehir Belediye gruptaki son maçını ise 6 Eylül'de saat 20.15'de Ankara Mamak Belediyesi ile.karşi karşıya gelecek.

KAMP DÖNEMİ İYİ GEÇTİ

Genel Menejer Evren Yenice ise kampların yararlı geçtiğini söyledi. Yenice, "İyi bir kamp dönemi geçirdik. Kamplar süresince çalışmalarımız çok iyi geçti. Yeni gelen oyuncularımızın uyum sorununu giderdiğini gördük. Bu sezon iyi bir takım oluşturduk. Hem ligde hemde Federasyon Kupas'nda başarılı olacağız" dedi.

LİG ÖNCESI EN CİDDİ SINAV

Merkezefendi Belediyesi Genel Menajeri Evren Yenice,  lig öncesi hazırlık programlarının son derece iyi geçtiğini ve lig öncesi en önemli sınav olan Federasyon Kupası'nda boy göstereceklerini söyleyerek," Liğ öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Oynadığımız 8 hazırlık maçının 7'sini kazandık. Tabiki bu bir ölçü değil. Şimdi en ciddi sınav Federasyon Kupası. Kupada da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Umarım Denizli'ye kupayla döneriz. Çalışmalarımız ve hazırlıklarımız bu yönde" dedi.