Merkezefendi ilçesi, hafta sonunda off road yarışlarına ev sahipliği yapacak. 22 Temmuz Cumartesi günü saat 09.00'dan itibaren Göveçlik mevkisinde yer alan 10 kilometre uzunluğundaki Kenan Çarpışantürk mukavemet etabını 4 kez geçecek ekipler, servis alanında ilk günü tamamlayacak. Ekipler, 23 Temmuz Pazar günü ise saat 11.00'den itibaren 6 kilometre uzunluğundaki Kazım Arslan seyirci özel etabında mücadele edecek. Organizasyon, saat 17.45'te düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Denizli’de Şeniz Doğan Rekor Kırdı Denizli’de Şeniz Doğan Rekor Kırdı

DOĞAN’DAN DAVET

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yarışların yapılacağı alanda düzenlediği basın toplantısında organizasyonla ilgili bilgi verdi. Doğan, off road yarışlarının 7 ayaktan oluştuğunu, bu yıl ikinci ayak yarışlarının Merkezefendi'de gerçekleştireceğini söyledi.Yarışlara 25'in üzerinde sporcunun katılacağını, katılımcılar arasında kadın ve yabancı uyruklu sporcuların da olacağını kaydeden Doğan, “Macera dolu, adrenalin yüklü yarışlar bizleri bekliyor. Yarışlarımız iki turlu. Cumartesi günkü etabımız mukavemet etabı. Kenan Çarpışantür adına atfedildi bu yarış. Yarış 10 kilometralik parkurda 4 etaptan oluşuyor. Pazar günü de seyirci etabımızla devam edeceğiz. Bu yarışı da merhum milletvekilimiz kazım Arslan anısına yapılacak. Bu parkurumuzda 6 kilometre ve 3 etaptan oluşuyor” dedi.

Merkezefendi Belediyesinin spora verdiği destekleri anlatan Doğan, “Görev süremizce ulusal çaptai off road yarışlarını destekledik, gerçekleştirdik. Merkezefendi Belediyesi olarak sporun her alanında, her dalında olduk. İlimizde, ilçemizde yetişen sporcularımıza yer verdik, alanlar açmaya çalıştık. Off road da bunlardan bir tanesi. Merkezefendimizi tanıtmak, piarını yapmak anlamında ilçemize çok şeyle kattı” diye konuştu..Doğan, off road pistlerini yeniden düzenlediklerini, pisti sporcuların da beğendiğini, off road yarışlarının en güzel pistlerinden birisi olduğunu aktardıklarını, bu ivmeyi, çıtayı daha da yükseltmek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

PETLAS 2023 Türkiye Offroad Şampiyonası'nın ikinci etabı, bu hafta sonu Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde düzenlenecek. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, otomobil sporları sevenlerini yarışları izlemeye davet etti.