Uluslararası bir kargo şirketinde görevli iki arkadaş Nail Acun (28) ve Barış Pişeniş (44) rutin iş ve şehir hayatından sıkılınca kendileri için farklı ve eğlenceli bir hobi arayışına girdi. Yeni yerler gezmek isteyen isteyen arkadaşlar yolculuklarında bisiklet kullanmaya karar verdi. İlk gezilerine 2012 yılında çıkan ikili, hafta sonları Denizli turuna çıkmaya başladı.

10 BİN KİLOMETRE PEDAL BASTILAR

Buldukları her fırsatta şehir içi ve şehir dışında belirledikleri yerlere pedal basan Acun ve Pişeniş, 2017 yılında toplam 10 bin kilometre bisiklet sürdü.

BİSİKLET KULLANMAK İÇİN FIRSAT KOLLUYORLAR

Bisiklet kullanmanın kendileri için büyük bir keyif olduğunu dile getiren Nail Acun, "Bisiklet yolculuklarımıza önce yakın mesafelerle başladık. Her çıktığımız bisiklet turu bir diğeri için sabırsız bir hale getirdi. Artık bisiklet sürmek için her fırsatı değerlendiriyoruz. Önceleri Denizli ve ilçelerini geziyorduk. Geçtiğimiz yıl bisikletlerimizle Antalya, Selçuk ve Bodrum'a bisikletlerimizle gittik. Toplam 10 bin kilometre pedal bastık. Hem bisiklet kullanma hem de doğal güzellikleri görme fırsatı yakaladık" dedi.

Bisiklet spronunun faydalarını günlük yaşamda hissettiklerini aktaran Acun, "Bisiklet sporu vucudumuzu dinç tutuyor. Çalışma hayatımızda da işe daha iyi konsantre olabiliyoruz. Başlamayanlara bisiklet sporunu kesinlikle tavsiye ediyordum" diye konuştu.

"TRAFİKTE BİSİKLETLİYE SAYGI"

Trafikte en çok motosiklet ve bisiklet sürücülerinin tehlikeye maruz kaldığını vurgulayan Acun, “Lütfen araç sürücüleri, motosiklet ve bisiklet kullananlara karşı biraz saygılı olsun. Bisikletletliler olarak yollarda bizler de varız. Trafikteki araçların birbiriyle yaşadıkları sorunlar bisikletlilerle yaşadıkları sorunlar kadar ciddi. Taşıtların bize ekstra dikkat etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

MAZGALLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Bisiklet sporuyla uğraşanların yaşadıkları problemlere değinen Acun şöyle konuştu; "Yollardaki mazgallar bizler için çok tehlikeli. Çünkü bisiklet tekerleri ince oluyor. Bisiklet sürücüleri yollardaki mazgallar yüzünden sık sık kaza yapıyor."

BİSİKLET SPORUNUN OLMAZSA OLMAZLARI

Bisiklet sporuna ilgi duyan ve bu spora yeni başlayacak olanlara tavsiyelerde bulunan Barış Pişeniş,"Bisiklet sporunda olmazsa olmaz bazı ekipmanlar vardır. Öncelikle kasklarını temin etsinler. Çakar, aydınlatma, el pompası, tamir kiti gibi bazı malzemeler de var. Bu sporu yaparken güvenlik önlemlerini muhakkak almaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.