Eğitimden, sağlığa, güvenlikten, sosyal belediyeciliğe öncülük eden Pamukkale Belediyesi, 2017 yılında sadece Pamukkale İlçesi’ne değil Denizli geneline hitap eden vizyon projelerle adından sıkça söz ettirdi. Büyükşehir Kanunu kapsamında yeni kurulan belediyelerden biri olan Pamukkale Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı olan Hüseyin Gürlesin, göreve geldiği ilk günden itibaren “Pamukkale” ismini hem ülke genelinde hem de dünya çapında bir marka haline getirmek için çalıştı. 2016 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemi verilerine göre nüfusu 337 bin 444 olan ve Denizli’nin 19 ilçesi arasında en büyüğü olmasının yanı sıra, Pamukkale Türkiye’deki 26 ilden daha çok nüfusa sahip. 68 mahalleye hizmet veren Pamukkale Belediyesi, tarih ve kültürün, şifalı kırmızı ve beyaz suyla bütünleşerek doğal bir güzelliğe sahip dünyanın en önemli noktası olarak dikkat çekiyor.

“4’Ü BİRARADA BİR İLÇEYİZ: TURİZM-TARİH-KÜLTÜR-SAĞLIK”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçesi’ni daha da yaşanabilir bir kent haline getirmek için projelerine durmaksızın devam ettiklerini dile getirerek, “Pamukkale ilçemiz için dört dörtlük bir kent diyoruz. Turizm-tarih-kültür-sağlık ile dördü bir arada bir ilçeyiz” dedi. Tüm bu özelliklerin bilincinde olarak, geleceğe dönük projelerini tasarladıklarını dile getiren Başkan Gürlesin, halkın içinde halkla birlikte Pamukkale’yi daha yaşanabilir bir kente dönüştürdükleri söyledi. “Pamukkale” isminin bir marka haline gelmesi adına, rutin belediyecilik hizmetleri dışında, tanıtım faaliyetlerine ve geleceğe dönük projelerine durmaksızın devam eden Belediye Başkanı Gürlesin, 2017 yılında ilçe tanıtımına katkı veren bir çok farklı projeyle kamuoyunun karşısına çıktı. Başkan Gürlesin, sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok ülkesinden katılımcıların olduğu 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi, dev bir organizasyon olan Pamukkale Spor Oyunları, yemek ve kültürün birleştirildiği bir etkinlik olan Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası ‘nı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Yıl içinde çeşitli fuarlara katılım sağlayan Pamukkale Belediyesi, Denizli’deki tüm kurumlar arası işbirliğine önem vererek birçok projeye destek vererek, “Pamukkale” adının tanıtımına katkılar verdi. Başkan Gürlesin, Pamukkale’nin adının sadece turizmle değil, sporla, kekik, lavanta ve nar ile de anılması adına tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdi.

“VİZYON PROEJELERİMİZLE GELECEĞE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Vizyon projelerle geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale (Dokuzkavaklar) Sağlık Merkezi, Karahayıt 112 Acil Sağlık İstasyonu, Cumhuriyet Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil İstasyonu, Pamuk Kafe Üniversite-Kitap Kafe, Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi, Aktepe Kültür Merkezi, Karahayıt Kent Ormanı, Karakurt-Kale Yolu, Akköy-Karahayıt Yolu, Akköy-Karahayıt-Pamukkale Bisiklet Yolu Ağı, Kınıklı Çamlık Yürüyüş ve Bisiklet Yolu, Mustafa Alper Caddesinin yanı sıra alt yapısı biten 4 mahallede dev üst yapı atağı başlattı. İlçe genelinde güvenlik için 600’e yakın MOSESE kamerası takılırken, ilçe genelinde suç ve faili meçhul olaylarda azalma dikkatleri çekti. Yine ilçe genelinde yerleştirilen yeraltı çöp konteynırları belediyenin çevreye olan duyarlılığını ortaya koydu. Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, sosyal belediyecilikte öncülük eden Pamukkale Belediyesi, geçmiş yıllardan gelen dev projelerine 2017’de yenilerini ekledi.

“GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Pamukkale Belediyesi, 68 mahallenin tamamında yaşayan vatandaşların gönüllerine sosyal belediyecilik projeleri ile mutluluk katmaya 2017 yılında da devam etti. Doğumdan ölüme kadar belediyecilik hizmetleri kapsamında vatandaşın yanında olmaya devam eden Pamukkale Belediyesi, 2017 yılında 3 bin 41 yeni evli çifte evlilik seti; yeni doğum yapan 3 bin 294 anneye Bebek Seti hediye etti. Pamukkale Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla kurulan Pamukkale Sosyal Market, bini aşkın ailenin yüzünü güldürmeye devam ederken, Sosyal Market’imiz aracılığıyla destek olunan aile sayısı 1045’e ulaştı. Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirerek dikkat çeken Pamukkale Belediyesi’nin yaşlı ve engelliler için başlattığı “Evde Bakım Hizmeti” 2017’de 1. yılını geride bırakırken bu hizmetten faydalanan kişi sayısı 2 bini geçti. 2015 yılından bu yana devam eden ‘Evde Temizlik Hizmeti’ aralıksız sürerken, proje kapsamında yaklaşık 250’ye yakın yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç ailenin evi baştan sona temizlendi, temizlenmeye devam ediyor. Temizlik hizmeti Projelerinden biri olan Cami Temizliği kapsamında ilçede bulunan 158 cami detaylı bir şekilde düzenli olarak temizlenirken, bu yıl ayrıca Camilerde hizmet veren Kuran Kursları da temizlik kapsamına alındı.

GÜRLESİN, SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

İlçe genelinde 550 noktaya yerleştirdikleri bayat ekmek kutuları ile bayatlayan ekmeklerin toplanmasına imkân sağlayan Pamukkale Belediyesi, kutularda biriken ekmekleri toplayarak hayvan barınakları, sokak hayvanları ve besihanelere göndermeye devam etti. Pamukkale Belediyesi, belirli noktalara 150’den fazla kuş yuvası astı. Başkan Gürlesin, engellilere yönelik desteğini devam ettirirken, ilçede yaşayan vatandaşların ihtiyacına göre akülü sandalye, görme engellilere baston ve konuşan saat, yürüteç, havalı hasta yatağı gibi malzeme desteği verdi. Pamukkale Belediye Spor Tekerlekli Basketbol Takımı ile Denizli’de ilklerden birini gerçekleştiren Başkan Gürlesin, takıma desteğini sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca, bu yıl hizmete başlayan engelli otobüsü de dikkat çeken projelerinden birisi oldu.

“EĞİTİM ALANINDA ÖRNEK BELEDİYE OLDU”

Her yıl eğitim-öğretime yaptığı katkıyla dikkat çeken Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilköğretim öğrencilerine İlköğretim Seti, ortaokul ve lise öğrencilerine sağladığı eğitim desteği ve okulların binalarında iyileştirme çalışmaları da yaptı. Okul bahçelerine halı saha, konferans salonu, bahçe düzenlemesi , öğrencilere yönelik ‘Ailede Huzur, Zenginlik Budur’, ‘Geleceğimiz İçin Geri Dönüşümü Seçin’, ‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ gibi farkındalık yaratan projeler de hayata geçti ‘Pamukkale’de Okullar Sporla Hayat Buluyor’ projesi ile 132 okulun tamamına spor malzeme desteği, yaz aylarındaki ücretsiz yüzme kursları ve ‘Pamukkale’de Çocuklar Eğleniyor’ projeleri ile; Ücretsiz İngilizce Konuşma Kursları ile 2017’ye damga vuran Pamukkale Belediyesi yılda 2 kez futbol şöleni düzenleyerek gençlerin spor yapmasına destek veriyor. Yerel bir yönetici olarak halkla sık sık bir araya gelmenin önemini bilen Başkan Gürlesin, geleneksel hale getirdiği “Hüseyin Gürlesin’le Halk Günü”, mahalle buluşmaları gibi düzenli programların yanı sıra mahalle ve esnaf ziyaretleriyle her fırsatta vatandaşlarla bir araya geldi. Göreve geldiği günden bu yana makamda oturmak yerine, zamanının çoğunu sahada vatandaşların istek ve taleplerini birebir dinleyerek geçiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2017’de de halkın içinde halkla bütün, bir belediye başkanı olmayı sürdürdü.

“2018’DE DE ARALIKSIZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, geride kalan 2017 yılının değerlendirirken, belediyeciliğin devamlı halkın yanında olmak ve onların istek ve taleplerine çözüm bulmak olduğunu söyledi. “Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır” diyen Başkan Gürlesin, “Biz bu bilinçle ilçemizde yaşayan 337 bin 444 kişiye hizmet vermeye çalışıyoruz. İki sınır mahallesi olan Cankurtaran ile Gözler arasında 65 kilometre mesafe var. Merkez mahallelerimizde verdiğimiz hizmetin aynısını, en uç mahallemizde de vermeye çalışıyoruz. İlk günden itibaren tek hedefimiz daha güzel bir Pamukkale idi. Pamukkale Belediyesi olarak, bu hedefimiz doğrultusunda, 2018’de daha güzel projelerle, 68 mahallemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın gönüllerine dokunmaya devam edeceğiz. Bizler hiçbir zaman taklit işler yapmadık. Sadece geçmişten gelen eksiklikleri tamamlayarak, yeniliklerle birlikte Pamukkale’mize yakışır, geleceğe yatırım niteliğinde projelerimize devam edeceğiz. Bizler en başından bu yana, devletimizden ve halkımızdan aldığımız güçle başaracağımıza inandık ve bu inançla görevimizi layıkıyla yerine getirmek adına görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Pamukkale’yi her geçen gün daha ileriye taşımak için çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bizim tek derdimiz halkımızın hayatında farklılık oluşturmak. 2018 yılı Pamukkale’nin geleceğe hazırlanması anlamında yoğun çalışmalarla geçecek” diye konuştu.