Pamukkale’nin turizm konusunda bulunduğu noktadan daha da iyi yerlere ulaşması ve Pamukkale’nin termal turizmin merkezi olma yolundaki hızla ilerlemesi için yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İsviçre’nin Cenevre kentine giderek, Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) ve İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SDC) tarafından Cenevre Konferans Merkezi’nde (CICG)  düzenlenen Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar Haftası (HNPW) programına katılan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, program sonrasında önemli kurum ve kuruluşları da ziyaret ediyor.

ZÜRİH BAŞKONSOLOSLUĞU İLE TURİZM VE KÜLTÜR ATAŞELİĞİ’NE ZİYARET

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Zürih Başkonsolosu Asiye Nurcan İpekçi’yi makamında ziyaret etti. Zürih Kültür Tanıtma Ataşesi A. Senem Arslan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Avni Örki, Başkonsolos İpekçi ile görüşmelerinde Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin turizm potansiyeli konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı. Örki, Pamukkale ve Karahayıt Bölgesi’nin termal sağlık merkezi olma yolunda gerçekleştirdikleri önemli projelerden bahsederek, kendilerini Pamukkale’ye davet etti. Zürih Başkonsolosu Asiye Nurcan İpekçi’de kendilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türkiye’nin adının Pamukkale gibi doğası ve tarihsel güzelliği ile bilinen bir şehrin turizmine destek olabilmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

BENTOUR ve TİSAB’A ZİYARET 

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Avrupa’nın tek Türk Operatörü Bentour ve İsviçre Türk Seyahat Acenteler Birliği TİSAB’ı ziyaret etti. Başkan Örki, Avrupa’nın turizm noktasında tek Türk operatörü olan Bentour yetkilileri ile gerçekleşen görüşmelerde, Bentour’un tanıtım kataloglarına Pamukkale’deki tesislerinde dahil edilmesi ve İsviçreli turistlerin Denizli’ye getirilmesi hakkında görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Zürih Başkonsolosu Asiye Nurcan İpekçi, Muavin Konsolos Mustafa Yılmaz ve Zürih Kültür Tanıtma Ataşesi A. Senem Arslan’ın kendisine eşlik ettiği İsviçre Türk Seyahat Acenteler Birliği TİSAB ziyaretinde, termal ve kültür turizmi konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Görüşmelerimiz son derece verimli geçti. İlimizin turizmine katkı sunma noktasında, Pamukkale Belediyesi ve TİSAB olarak ortak çalışmalar yapma konusunda fikir birliğine vardık” dedi.

MÜSİAD İSVİÇRE OFİSİ’NE ZİYARET

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İsviçreli iş insanlarını Denizli’ye yatırım yapmaya davet ettiği, MÜSİAD İsviçre Ofisi ziyaretinde, MÜSİAD İsviçre Şube Başkanı Şerif Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi ve Post Gazetesi İsviçre Temsilcisi Ömür Çelik ile MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Tonus’la bir araya geldi.

Pamukkale’nin kendi klasmanında en fazla turist çeken ören yeri olduğunu aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 2019 yılında Pamukkale’yi 2,5 milyon turistin ziyaret ettiğini belirtti. Denizli’ye yurtdışından doğrudan uçuş olmamasının dezavantajını yaşadıklarını aktaran Örki, “Pamukkale’miz sadece turizm ilçesi değil.  Sanayi, hayvancılık ve tarım alanında da çok gelişmiş bir ilçe. Tekstil de, kekik ve lavanta gibi aromatik bitkiler ile nar ve ayva, üretiminde söz sahibiyiz. Denizli’mize, Pamukkale’mize gelerek yatırım yapmak isteyen iş insanlarımız için yatırım alanı seçeneğimiz oldukça fazla” dedi. Karahayıt Bölgesi’nin termal turizm noktasında öneminden ve özelliklerinden bahseden Başkan Örki,  Avrupa’da yaşlanan nüfusa dikkat çekerek, “İlçemizdeki turizmi çeşitlendirmek istiyoruz. Avrupalı yaşlı turistler için sağlık turizmi merkezi olabiliriz. İlçemizde yatırım yapmak isteyen herkese her türlü kolaylığı sağlayacağız. Turizm yönü çok kuvvetli bir ilçeyiz” diye konuştu. MÜSİAD İsviçre Ofisi ziyareti sonunda, İsviçre ziyaretini değerlendiren Belediye Başkanı Avni Örki, “Denizli’mizi ve Pamukkale’mizi termal sağlık turizminin dünya merkezi yapmak ve buna alternatif olarak karavan turizminin de geliştirmek için önemli adımlar atarken, İsviçre ziyaretimiz gerçekten de önem arz etti. Özellikle 2020 yılının Denizli’mizin yılı olarak, yılın ilk günlerinden itibaren Denizli’miz için önemli temaslarda bulunduk. Burada yurtdışındaki turizmci ve yatırımcılarla görüşme imkânı da bulduk. Pamukkale’mizin gelişimi, tanıtımı noktasında önemli temaslarımız devam edecek” dedi.