Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül, ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bu özel gün ile ilgili olarak yazılı bir mesaj yayımladı.

Ertemur Kurmay Ekibini Oluşturdu Ertemur Kurmay Ekibini Oluşturdu

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “19 Eylül, vatan, toprak, bayrak sevgisini en derinden hissederek, kahramanlığın eşsiz timsalleri olan, övünç kaynağımız olan gazilerimizin onur günüdür” dedi.

“Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır” diyen Başkan Örki, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Gazilik ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vefanın, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simgeleridir. Canını vatan, millet, bayrak uğruna hiçe sayan nice şehit ve gazilerimizin onurlu mücadelesi sonucunda vatan topraklarımızda huzurla yaşamaktayız. 19 Eylül, vatan, toprak, bayrak sevgisini en derinden hissederek, kahramanlığın eşsiz timsalleri olan, övünç kaynağımız gazilerimizin onur günüdür. Bu düşüncelerle, her karesini kanlarıyla vatan yapmış, bu topraklarda geçmişten bugüne milletimizin bağımsızlığı için mücadele etmiş, tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ise minnet ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum”.