Turizmden, hayvancılığa kadar geniş bir yelpazeyi sınırları içinde bulunduran Pamukkale ilçesine hizmet veren Pamukkale Belediyesi, her soruna farklı çözümler bulmaya devam ediyor. İlçe genelinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bulunduğu bölgelerde en büyük problemlerden biri de karasinek. Bu konuda çeşitli yöntemler uygulanırken Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Türkiye’de bir ilki uygulamaya başladı.

YAPIŞKAN İP ÇÖZÜM OLDU

Daha önce karasinekle mücadele için kullanılan kimyasal ilaçların bazı yan etkileri bulunuyordu. Pamukkale Belediyesi, bu yılın Nisan ayından itibaren yeni bir uygulama başlattı. Buna göre üzerine bir tür doğal yapıştırıcı olan ip karasinekle mücadele konusunda önemli başarı elde ediyor. Bu uygulama Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan 2 bin 700 besihaneyi tek tek dolaşarak ücretsiz olarak yapışkan ip uygulaması yapıyor. Bugüne kadar bir çok besihaneye ulaşarak yapışkan ip uygulaması yapıldı. Bu konudaki çalışmalar ise devam ediyor.  Ekipler 10 günde bir tüm besihaneleri dolaşarak ipleri yenileniyor. Bu uygulama Nisan ile Ekim ayları arasında gerçekleştiriliyor.   

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Pamukkale Belediyesi’nin bu uygulaması besicilik yapan vatandaşlardan tam not aldı. Akhan Mahallesinde besicilik yapan Ayşe Taşçı karasinekle mücadele konusunda bu çalışmanın başarılı olduğunu belirterek, “Karasinek bizim en büyük sorunlarımızdan biri. Bu konuda belediyemiz bizlere destek veriyor. Yapışkan ip ile bu konuda daha başarılı olunuyor. Bu uygulama nedeniyle Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederim” dedi. Dudu Sert ise özellikle yaz aylarında karasinek konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, “Bizim her sıkıntımızda yanımızda olan Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyoruz. Özellikle karasinekle mücadele konusunda bizlerin yanında oldu. Son olarak yapışkan ip uygulamasından memnunum” dedi.

 HER KESİMİN YANINDAYIZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise 68 mahalle ile en büyük ilçe olduklarını vurgulayarak, “İki sınır mahallemiz arasında 65 kilometre var. Bizim bölgemizde turizmde var, hayvancılıkta. Hayvancılık yapan vatandaşlarımızın besihanelerindeki en önemli sorunlardan biri de kara sinek idi. Daha önce bu konuda mücadele kimyasal ilaçlarla oluyordu. Ancak Nisan ayından beri Türkiye’de ilk kez yapışkan ip uygulaması başlattık. Ekiplerimiz ilçe genelindeki 2 bin 700 besihaneyi tek tek giderek bu uygulamayı yapıyor. Geri dönüşleri olumlu olan yapışkan ip uygulaması devam edecek” diye konuştu.