Pamukkale Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen işaret dili kursunun ikincisi tamamlandı. İlki geçtiğimiz yaz aylarında düzenlenen kursun, ikincisi de tamamlanarak kursiyerler sertifika almaya hak kazandılar. 20 kişilik sınıfta haftada 3 gün olmak üzere toplam 120 saatlik eğitimle gerçekleştirilen işaret dili kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin takdim etti.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Pamukkale Belediyesi meclis üyesi ve aynı zamanda Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, açılan kursun önemine değinerek, “İşaret dili kursunun ilkinin ardından yoğun talep oldu. Pamukkale Belediyesi bu konuda farkındalık oluşturdu.  Engellilere yönelik hassasiyeti için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederiz” diye konuştu.

“ENGELLİLERİMİZİ HER ZAMAN ÖNEMSEDİK”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, tüm vatandaşların katılımına açık olarak düzenledikleri işaret dili kursunun sosyal belediyecilik alanında yaptıkları önemli projelerden biri olduğunu belirtti. Katılımında oldukça fazla olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Amacımız, işitme engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarında kolaylıkla kendileriyle iletişim kuracak kişi sayısını artırmaktır” dedi. Başkan Gürlesin, “Görevde olduğumuz sürece sosyal belediyecilik alanında toplumun her kesimine hitap ettik. Gencinden, yaşlısına, kadınından çocuğuna, engellisinden, esnafına kadar her kesime göre ayrı ayrı özel projeler ürettik. Biz herkesi kucaklamak istedik. Geride hoş seda, kalıcı eser bıraktığımızı düşünüyoruz. Bu nedenle de mutluyuz. Gururluyuz. Pamukkale Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı olarak da özellikle engellilerimize yönelik özel bir hassasiyet gösterdik. İşaret dili kursu da engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarına katkı veren önemli bir proje oldu. Öğretmeninden, öğrencisine, hemşiresinden, ev hanımına kadar bir çok kesimden kursumuza katılımcının olması da ayrıca sevindirici. Çünkü kursumuzun amacı da buydu. İşitme engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarında kolaylıkla kendileriyle iletişim kuracak kişi sayısını artırmak istiyoruz. Biz Pamukkale Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmak için var gücümüzle çalıştık. Kursa katılan ve sertifika almaya hak kazananları kutluyorum” dedi.