Pamukkale Belediyesi’nin kurumsallaşma adına yaptığı çalışmalar çerçevesinde 2018 yılında kurulan Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi çalışmalarına devam ediyor. Geçen yıl Ulusal Ajans’a EURODESK Türkiye Temas Noktası olmak için Dışişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunan Gençlik Meclisi’nin talebi kabul edildi. Buna göre Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ülke genelinde akredite edilen Türkiye’deki 80, Denizli’de de Büyükşehir Belediyesi’nden sonra ikinci belediye oldu.

Gençlere Avrupa Kapısı Açılıyor

Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olarak bilinen EURODESK, 35 Avrupa ülkesinde faaliyetlerine devam ediyor. 2008 yılından beri faaliyetlerini sürdüren EURODESK Türkiye Biriminin amacı gençlere daha fazla Avrupa’ya ulaşma imkanı sağlamak. EURODESK Türkiye, Yürütme Ajansı, Avrupa çapındaki Ulusal Koordinatörlükleri ve bu koordinatörlüklere bağlı temas noktalarından oluşan bir ağın Türkiye’deki parçası.  Türkiye birimi tarafından hazırlanan “EURODESK Türkiye 2014 Stratejik Planı” ülke genelinde uygulanmaya başlandı. Pamukkale Belediyesi, 3 yıldır “Avrupa Gönüllük Hizmetleri” ile gençlere bir çok Avrupa projesini hayata geçirme imkanı sunmuştu. Şimdi de Pamukkale Belediyesi aracılığıyla gençlere EURODESK Temas Noktası olarak Avrupa’ya daha hızlı bir şekilde ulaşma şansı sunuluyor. Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, EURODESK Temas Noktası ile özellikle gençlere Avrupa kapılarını açarak, “Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti”, “Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri”, “Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması”, “Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri”, “Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi”, “Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması” ve “Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması” gibi çalışmalarda destek sağlayacak.

“GENÇLER UFKUNU AÇABİLİR”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin EURODESK Temas Noktası olmasının önemli olduğunu belirterek, “Pamukkale Belediyesi’nin kurumsallaşma adına yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede Denizli’de Büyükşehir Belediyesi’nden sonra ikinci EURODESK Temas Noktası olarak Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin belirlenmesi önemli. Bu sayede ilçemizdeki gençlerin Avrupa ile olan temaslarında aracılık yapmak ve onlara yol göstermek gibi bir görevimiz var. Gençlerimizin projeler üretip, hibeler alması konusunda girişimlerine destek sağlamak, Avrupa Fırsatları’nı onlara aktarmak ve ufuklarını açma konusunda desteklerimiz olacak. Türkiye’deki 80 temas noktasından biri olmak, turizm ilçesi olan Pamukkale için çok önemli. Bu gelişmenin ilçemize ve Denizli’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.