2.Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları, 4-5-6 Mayıs’ta tüm Denizli’yi saracak coşkusu başlıyor. 3 gün sürecek etkinlikler ilk günden itibaren dopdolu içeriği ile dikkat çekiyor. 4 Mayıs Cuma günü saat 19.00’daki ünlü sanatçıların da katılımı ile meşaleli kortej yürüyüşü ile start alacak.

SOSYAL ETKİNLİK ALANINDA BİRBİRİNDEN ZEVKLİ OYUNLAR VAR

2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları kapsamında bu sene ilk defa Denizlili vatandaşlarla buluşturulacak Sosyal Etkinlik Alanı ile, teknolojinin ve sporun birlikte yer aldığı ve tamamen sporun sevdirilmesi amacı taşıyan, bir yandan da vatandaşları doyasıya eğlendirecek çalışmalar hizmete sunulacak. Her gün farklı bir alanda aynı konseptte sunulacak olan Sosyal Etkinlik Alanı kurulum yer ve tarihleri şu şekildedir:

04 Mayıs 2018 Saat 13.00-21.00 - Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı

05 Mayıs 2018 Saat 10.00-17.00 - Pamukkale Açık Tenis Kortları (Tören Alanı)

06 Mayıs 2018 Saat 10.00-19.00 - Pamukkale Natural Park (Kocaçukur). Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları Sosyal Etkinlik Alanı içerisinde birbirinden zevkli oyunlar, animasyonların vatandaşları beklediğini belirterek, “Sosyal Etkinlik Alanı Etkinliklerinde 3 gün boyunca katılımcılara ikramlar ve yarışmalarda başarılı olan sporseverlere çeşitli hediyeler ve hediye çantası verilecek” dedi. Sosyal etkinlik alanındaki oyunlardan birkaçı şu şekildedir; Kafa topu sanal gerçeklik (vr) oyunu, paraşütle atlama sanal gerçeklik oyunu, ok atma sanal gerçeklik oyunu, dağ bisikleti sanal gerçeklik oyunu, basket atma sanal gerçeklik oyunu, masa tenisi, ayak bilardosu, mini futbol tenis, canlı langırt platformu, basket langırt oyun makinesi, futbol langırt oyun makinesi, yetişkinler için mobil survivor parkuru, çocuklar için mini oyun alanı.

Dev Türk Bayrağı Meşaleli Kortej Yürüyüşünde Olacak

2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları kapsamında gerçekleşecek Kortej Yürüyüşünde bu sene Meşaleler ve dev Türk Bayrağı damgasını vuracak. 4 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da, Kredi Yurtlar Kurumu Kavşağı Amfi Park’tan, Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’ne kadar sürecek ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere protokol üyeleri ile birlikte, ünlü sanatçıların, sporcuların ve gençlerin katılımıyla gerçekleşecek meşaleli kortej yürüyüşünde, 100 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı yürüyüşte dalgalandırılacak. Başkan Hüseyin Gürlesin, “Yürüyüş öncesi halk oyunları gösterisi olacak olup Pamukkale Spor Oyunlarına özel bando takımı yürüyüşte yerini alacak. Tüm halkımızı Kortej Yürüyüşüne davet ediyorum” diye ifade etti.

"SPORDA YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ"

2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları açılış etkinlikleri kapsamında "Sporda Yerel Yönetimlerin Rolü" isimli bir panel düzenlenecek. Panel, Meşaleli Kortej Yürüyüşü akabinde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde spor dünyasından ünlü sporcuların katılımları ile gerçekleşecek.  Ayrıca Ulusal Tv kanalları ve basın mensupları da programda bulunacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Panelin ardından, ünlü ses sanatçısı Sinan Akçıl, saat 20.30’da PAÜ Tenis Kortları alanında mini bir konseri verecek. Daha ilk günden dopdolu olacak Pamukkale Spor Oyunlarımıza tüm halkımızı bekliyoruz” dedi. 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları’nın detaylı programına www.pamukkalesporoyunlari.com adresinden ulaşılabilir.