Pamukkale Belediyesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan Pamukkaleliler için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı unutulmaz kıldı. Yoğun bir çalışmayla tırları süsleyip, müzik sistemi ile donatan Pamukkale Belediyesi ekipleri gün boyu bu tırlarla 23 Nisan coşkusunu vatandaşlara yaşattı. İlçedeki 61 mahallenin tamamına giderek çocuklar ile vatandaşlara bayram coşkusunu doyasıya yaşatan Pamukkale Belediyesi’nin bu etkinliğine vatandaşlar da balkonlara ve pencerelere çıkarak eşlik etti. İlçe genelinde tüm mahallelerde çocuk şarkıları ve marşlar bu 23 Nisan’ı farklı yaşattı.  Başkan Örki de konvoya katılarak çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

ŞEHİTLERİN EMANETLERİ UNUTULMADI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda örnek bir davranış sergiledi. Şehit polis ve askerlerin çocuklarını ziyaret eden Başkan Örki, şehitlerimizin emanetine sahip çıktı. 2008 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde patlamada şehit olan Uzman Çavuş Ragıp As’ın kızı Şevval İrem’in doğum günü idi. Başkan Örki, Şevval İrem’i evinde ziyaret ederek hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı hem de doğum gününü kutladı. Karşısında Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’yi gören Şevval İrem’in mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Şevval İrem’in 14. doğum günü için hazırlanan pasta da kesildi.  Başkan Örki, daha sonra 2014 yılında Diyarbakır’da meydana gelen trafik kazasında şehit olan Sıdkı Kara’nın kızı Zeynep Kara’yı ve annesini ziyaret etti. Zeynep’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutlayan Başkan Örki, hazırlanan özel pastayı da şehidimizin emanetine verdi.

DERECEYE GİRENLERİ DE UNUTMADI

Pamukkale Belediyesi’nin koronavirüs önlemleri çerçevesinde evde kalmaları gereken 8-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı öykü, resim ve karikatür yarışmasında dereceye giren eserlerin sahipleri belirlendi. Buna göre öykü yarışmasında birinciliği Şevval Cennet Özkan kazanırken, Betül Dilara Arslan ikinci ve Aleyna Koç üçüncü olma başarısını gösterdi. Resim kategorisinde ise Yaren Altuntaş birinci olurken, Serpil Nur Karakuş ikinci ve İlayda Aynur Elçin ise üçüncü oldu. Karikatür yarışmasında ise Neriman Ergül birinci olurken, ikinciliği Eren Çiftçi ve üçüncülüğü de Ali Gençoğlu elde etti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, resim yarışmasında birinci olan Yaren Altuntaş, karikatür yarışmasında birinciliği elde eden Neriman Akgül ve öykü yarışması birincisi Şevval Cennet Özhan’ı evlerinde ziyaret etti. Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Örki, birincilik ödüllerini de kendilerine teslim etti. Bu arada Başkan Örki’yi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Leyla Atiye Sarıyıldırım adlı vatandaş evine davet ederek,  100. yıl anısına çiçek hediye etti. Başkan Örki, hediye için Sarıyıldırım ailesine teşekkür ederken, kendilerine Türk bayrağı verdi.