Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında yerel yönetim olarak ilçe genelinde düzenli olarak dezenfekte işlemlerini yapan Pamukkale Belediyesi, okulların yeniden açılma kararı alınmasından sonra gerekli çalışmaları yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül 2020 Pazartesi günü anaokulu ve 1. Sınıflar için okulların açılmasını kararlaştırdı. Bu karardan sonra Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçedeki anaokulu ve ilköğretim okullarında dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Toplam 67 okulda yapılan çalışmalar çerçevesinde okulların sınıfları başta olmak üzere ortak kullanım alanları dezenfekte edilerek öğrencilerin sağlıklı bir ortamda ders görmeleri için hazır hale getirildi.

“OKULLARIMIZ DEZENFEKTE EDİLDİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İlk günden bu yana Pamukkale ilçesinde önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. “Halkımızın sağlığının korunması, normalleşme sürecinde vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamadan iç rahatlığı ile sosyal yaşantılarını sürdürmeleri noktasında temasın yoğun olduğu, virüsün bulaşma ihtimalinin olduğu alanlarda dezenfekte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diyen Başkan Örki, “Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı ilk günden bu yana 7 gün 24 saat esasıyla halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kamu binaları başta olmak üzere ilçemizdeki hemen her noktada dezenfekte işlemleri yaptık. Halkımızın sağlığı için gereken ne tedbir varsa aldık. Kısa süre önce yapılan LGS ve ÖSYM gibi sınavlar öncesinde okullarımızı baştan aşağı dezenfekte etmiştik. Temasın yoğun olduğu duraklar, parklar ve ibadethaneler gibi alanlarda da dezenfekte çalışmalarımızı düzenli aralıklarla sürdürüyoruz. Bu hafta da, ilçemiz sınırları içerisindeki 67 anaokulu ve ilköğretim okulumuzun bahçeleri, sınıfları, koridorları ve lavaboları ekiplerimiz tarafından dezenfekte edildi” dedi.

“MİNİKLERİMİZİN HEYECANINI PAYLAŞIYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 21 Eylül’de okulla tanışacak olan miniklerin heyecanını paylaştıklarını ifade ederek, “Bakanlıklarımız, bilim kurulunun tavsiyesi ile Koronavirüs salgını sebebiyle okullarımızın kademeli olarak açılmasına karar verdi. Okulla ilk defa tanışacak olan miniklerimizin heyecanını paylaşıyoruz. Ailelerimizin endişelerini anlıyoruz. Ama şunu unutmayalım ki, kurallara uyduğumuz takdirde, bu salgını hep birlikte atlatacağız. Lütfen sosyal mesafeye, maske takmaya ve el hijyenine dikkat edelim” dedi.