Pamukkale Belediyesi, semt pazarlarında vatandaşlar rahatça alışverişini yaparken, esnaflarda en iyi şekilde ürününü tüketiciye sunma imkânı buluyor. Pamukkale Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı uygulamalara bu yıl bir yenisini daha ekledi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kınıklı Kapalı pazar yerini ziyaret ederek, pazar esnafına yazılıp-silinebilirözelliği olan fiyat etiket tahtası ve esnafın daha temiz, bir bütünlük içinde görünmesi için önlük dağıtımı yaptı.

Pamukkale Belediyesi sınırları içinde9’u kapalı olmak üzere 31 semt pazarı bulunuyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, vatandaşların sıklıkla kullandığı alışveriş noktalarından olan pazaryerlerine büyük önem gösteriyor. Göreve geldiği günden bugüne de mahallelerde pazar yerlerinin sayısının artırılması, açık pazar yerlerinin kapalı pazaryerine dönüştürülmesi başta olmak üzere bu konuda önemli çalışmalar yapıldı. Pazar yerlerinin temizliğinden, bakımına kadar vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmesi için güvenlik kameraları da Pazar yerlerine yerleştirildi. Ayrıca vatandaşların aldıkları ürünlerin ağırlığını kontrol edebilecekleri güvenli tartı uygulaması da Pamukkale ilçesinde uzun süredir kullanımda.

BAŞKAN GÜRLESİN İNCELEME YAPTI

Halkla her zaman iç içe olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sık sık pazar yerlerini ziyaret ederek hem pazar esnafıyla hem de vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Gürlesin, geçtiğimiz günlerde Kınıklı Kapalı PazarYeri’ni ziyaret ederek, hem incelemelerde bulundu hem de esnafa etiket ve önlük dağıtımı gerçekleştirdi. Başkan Gürlesin, “Belediyemiz bünyesinde 9’u kapalı olmak üzere 31 semt pazarımız bulunuyor. Bu pazarlarımızda 1550’den fazla pazar esnafımız, vatandaşımıza ürün satışı yapıyor. Binlerce kişinin alışveriş yaptığı semt pazarlarının temizliğinden düzenine, kalitesinden güvenliğine,  hem esnaf hem de vatandaş memnuniyetine kadar herşeyden sorumluyuz. Bu nedenle esnafımıza birçok konuda zorunluluk getirmemiz gerekiyor. Etiket ve önlükte bunlardan biri” dedi.

“KALİTEYİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, binlerce kişinin semt pazarlarından alışveriş yaptığına dikkat çekerek, Pamukkale Belediyesi olarak pazar yerlerinde kaliteyi artırmak adına çalıştıklarını belirtti. “İlçemizde kapalı yerlerinin sayısını göreve geldiğimiz günden bugüne artırdık” diyen Başkan Gürlesin, “Bununla birlikte mevcut pazaryerlerimizde iyileştirme çalışmaları yaptık. Her yılın başında pazaryerlerimizde bulunan yerlerimizle ilgili, esnafımızın gözü önünde kura ile tezgâhların yerlerini belirliyoruz. Tüm pazaryerlerimiz 24 saat güvenlik kamerası ile izleniyor. Dahası güvenli bir ortamda alışverişin yapılması için özel güvenlik ekiplerimiz pazarlarımızda hizmet veriyor. Pazarlarımız da temiz olarak alışverişin yapılması için ücretsiz çöp poşeti dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın semt pazarlarına ulaşım noktasında uzak noktada ki pazaryerlerine servislerimiz de var. Kısacası pazar yerlerimizde kaliteyi artırmak için çalışıyoruz. Bu yıl da bir yenilik daha ekledik ve pazar esnafımızın daha temiz ve bir bütünlük içinde görünmesi amacıyla önlük dağıtımı yaptık. Her yıl ücretsiz dağıtımını yaptığımız etiketlerimizi bu yıl yazılıp-silinebilir etiket tahtası olarak yaptırdık. Amacımız, ilçemizde düzenli bir ortamda alışveriş imkânı sunmak” dedi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Başkan Gürlesin, son olarak, “Pamukkale Belediyesi olarak insan odaklı hizmet anlayışına sahibiz. Tüm projelerimizde buna dikkat ediyoruz. Belediyemizin hizmetleri noktasında binlerce insanın alışveriş yaptığı ve yine binlerce esnafımızın ürünlerini satışa çıkardığı pazar yerleri de büyük önem taşıyor. Bu bilinçle pazar yerlerimizde kaliteyi artırmak için çalışıyoruz.İlçemizde ihtiyaçlar doğrultusunda her bölgemizde kapalı pazar yeri yatırımlarına da devam edeceğiz. Pazar esnafımıza rahat ve huzurlu bir satış ortamı sunarken, onlardan da belediyemizin kurallarına önem göstermelerini istiyoruz. Bu noktada denetimlerimiz devam edecek” diye konuştu.