Türkiye’de örnek projeler arasında gösterilen ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na başvurusu yapılan 1451 proje içinde “en büyük” olma özelliğine sahip “Seyir Tepesi Kent Ormanı” farklılığını gösteriyor. Projeye başlanmadan önce çalılık olan bölge Pamukkale Belediyesi tarafından ağaçlandırılmaya devam ediyor. Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı olan Seyir Tepesi, on binlerce ağaç, bitki ve çiçek türü ile bölgenin yeşil bir vadi haline dönüşmesini sağlayacak. 

 BAŞKAN GÜRLESİN ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

Pamukkale Belediyesi, tamamlandığında en çok kullanacak olan Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile el ele vererek Seyir Tepesi’ni daha yeşil hale getiriyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Seyir Tepesi’nde Bilinçli Nesil Topluluğu öğrenci grubu üyeleri ile fidan dikti.   Bilinçli Nesil Topluluğu Temsilcisi Furkan Oral,  “Pamukkale Belediyemizin bize armağan etmiş olduğu Seyir Tepesi projemizde fidan dikmek bizim için çok önemliydi. Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Gürlesin’e gençlere böylesine büyük bir projeyi armağan ettiği için teşekkür ederim. Ben şahsen Ankara’dan geliyorum birçok arkadaşımızla konuştuğumuzda başka illerde görmediğimiz kapsamlı bir proje. Arkadaşlarımız burayı sadece çay içilecek bir yer olarak görmesinler, burada çok farklı aktiviteler olacak. Buranın en büyük avantajı üniversitemize çok yakın olması. Artık sadece öğrenci arkadaşlarımız kafelere bağlı kalmayacak, burada nefes almaya gelebilecekler ”dedi.

“BÜYÜK ONUR KAYNAĞI”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Seyir Tepesi’nin eskisinden daha da yeşil olmasına özen gösterdiklerini belirtti. “Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı’nı yapmak bize nasip oluyor. Böyle bir projeye imza atmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. İnşaatımızın belli bir noktaya gelmesiyle birlikte fidan dikimi çalışmalarımızı da son derece hızlandırdık.  Burada Topluluklar, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler ve farklı gruplarla geçen haftalar fidan dikimine başladık.  Bugüne kadar 1200’ün üstünde fidan dikildi. Ama bununla kalmayacağız bu sayıyı hızla arttırmak istiyoruz. Amacımız bu bölgenin daha da yeşil hale gelmesi. Bizim devraldığımız haliyle şuan ki gelinen noktada çok fark var. Amacımız hem Denizli halkına hem de üniversite gençliğine doğal yaşamın sunulması. Bunları 4 yaşında bir belediyenin yapması en önemli kısmı tabi. Biz devletimiz, milletimiz için buradayız. Bu ağaçlar dikildikçe burası daha da değer kazanacak. Bugüne kadar olmayan ama AK Parti iktidarında olan doğaya karşı o bilincin oluşması için biz Pamukkale Belediyesi olarak katkı vermek istiyoruz. Gençlerimiz bu ağaçları diktikten sonra sahip çıksınlar istiyoruz. El ele birlikte çalışarak ortak akılla bu ağaçlandırmanın artırılması gerekiyor. Bu projenin şehre ve turizme ayrı bir değer katacağını düşünüyorum” diye konuştu.