Pamukkale Belediyesi, daha çok şiddet mağduru olan ve korunmaya muhtaç kadın ve çocukların barındığı konuk evlerine desteklerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bu kişilerin kaldıkları evlerin çeşitli giderleri Pamukkale Belediyesi tarafından karşılanıyor. Pamukkale ilçe sınırları içinde yer alan 5 Kadın ve Çocuk Konukevi ile ilgili Pamukkale Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında Valilik Makamı’nda protokol imzalandı.  Denizli Valisi Hasan Karahan’ın makamında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan bir araya geldi. Korunmaya muhtaç çocukların, toplu yaşanılan kuruluşlar yerine, ev ortamında temel ihtiyaçlarının karşılanarak yaşamlarını sürdürmeleri projesi ile bu kişilerin toplumla iç içe olmaları sağlanıyor. Pamukkale ilçesinde bu amaçla açılan 5 adet ev bulunuyor. Pamukkale Belediyesi bu evlerle ilgili önemli katkılar sağlıyor.

BAŞKAN GÜRLESİN, “HASSASİYETİMİZ DEVAM EDECEK”

Protokol töreninde ilk olarak söz alan Denizli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan, “Pamukkale Belediyesi geçtiğimiz yıldan bu yana bir kadın konuk evi ve dört tanede çocuk evinin kiralarını düzenli olarak ödedi. Bu destek bizim için çok önemli. Bizi bu konuda destek veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederim” dedi. 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise 4 yıllık bir belediye olmalarına rağmen bir çok konuda vatandaşa hizmet verdiklerini ifade ederek, “2017 imzalanan protokolle 2018 yılında Kadın konuk evi 4 adet çocuk evi destekledik. Bu destek 2019 yılında da devam edecek. Amacımız toplumumuzda şiddet mağduru kadınlarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkmak. Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz içinde hassas bir konu olduğu içinde onlarla ortak bir çalışmayla bu görevimizi yerine getirmek istedik. Olmasını istemiyoruz ama şiddet mağduru olan kadın ve çocuklarımızın topluma kazandırılmaları için gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Pamukkale belediyesi olarak bu konulardaki hassasiyetimiz bugüne kadar olduğu şekliyle inşallah bundan sonrada devam edecektir. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

VALİ KARAHAN; “PAMUKKALE BELEDİYEMİZ’İN HASSASİYETİ BİZİ MUTLU EDİYOR”

Denizli Valisi Hasan Karahan, toplumsal konularda Denizli’deki belediyelerin duyarlı ve örnek bir şehir odluğunu belirterek, “Belediyelerimiz bu konuda gayret ediyor. Ama Pamukkale belediyemizin özel hassasiyeti var bu da bizi mutlu ediyor. Çocuk ve kadınlarımızın bu hizmetten en şekilde yararlanması için hem kamu olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, hem de belediyelerimizin desteğini her zaman bekliyoruz. Denizli bu konuda gerçekten örnek bir şehir. İnşallah aynı hassasiyetle devam edeceğiz. Önemli olan bu tür toplumsal sorunların hiç olmaması tabi. Ama insanın olduğu yerde bu da oluyor. Bizim için önemli olan bunu asgariye düşürmek ve korunmaya muhtaç çocuk ve kadınlarımızı devlet olarak en iyi şekilde koruyabilmek. Onun gereğini de en şekilde yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından bu önemli protokol Vali Karahan, Başkan Gürlesin ve İl Müdürü Erdoğan tarafından imzalandı.