Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan “Seyir Tepesi Kent Ormanı”nda çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı olma özelliği taşıyacak proje, Denizlili mimarları ağırladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in davetlisi olarak Seyir Tepesi’ni gezen Denizli Mimarlar Odası üyeleri, inşası süren projeyi yerinde inceledi.

“BÜYÜK VE FARKLI BİR PROJE”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte Seyir Tepesi’nde gerçekleşen her aşamayı yerinde inceleyen TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Serdar Alayont, bu projeyle ilgili Mimarlar Odası Genel Merkezi’ne bir başvuru olduğunu da hatırlatarak, “Burasıyla ilgili bir rapor hazırlayacağız. Bugün ilk incelememizi yaptık. Proje gerçekten büyük bir proje, farklı bir proje” dedi.

“BURADA DOĞA KATLİAMISÖZ KONUSU DEĞİL”

 Geçmiş dönemlerde Mimarlar Odası Şube Başkanlığını yürüten ve halen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan İbrahim Şenel, “Burada bir doğa katliamının söz konusu olduğuna inanmıyorum.Daha önce sosyal medyada ya da farklı ortamlarda doğa katliamına yönelik ve suya yönelik yanlış yapıldığına dair izlenimler vardı, böyle şeyler dile getiriliyordu. Bizzat yerinde görerek, bunların gerçek olmadığını, aslında doğaya katkı sağlayacak uygulamaların yapıldığını gördüm. Burada bir doğa katliamının söz konusu olduğuna inanmıyorum” diye konuştu.

“DENİZLİ’NİN İHTİYACI VAR”

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Danışma Kurulu Üyesi Yusuf Şahin’de, Seyir Tepesi’ni gezme fırsatı bulmadan önce, proje ile ilgili orada neler bitiyor gibi soru işaretlerinin olduğunu, ancak gezdikten sonra düşüncelerinin tamamen değiştiğini ifade etti. Şahin, “Keşke daha önceden gezme imkanımız olsaydı. Hakikaten çılgın bir proje. İnşallah Denizli için hayırlı olur. Böyle bir yere Denizli’nin de gerçekten ihtiyacı var. İnsanların özellikle yaz aylarında böyle yerlere çok ihtiyaçları oluyor. Hatta dışardan gelenler içinde gezilebilecek bir yer olacak” şeklinde konuştu.