Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan İbrahim Balın, 180 kilograma varan aşırı kiloları nedeniyle ciddi sağlık problemleri yaşamaya başlayınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Balın, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu geldiği özel bir hastanenin acil servisinde tedavisinin ardından kilolarından kurtulmak için aynı hastanede tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Ameliyat sonrası Balın, 6 ayda yaklaşık 80 kilo vererek 100 kilograma düşmeyi başardı. Balın şimdi eski kıyafetlerini giyip gülümseyerek fotoğraflar çektiriyor. Ameliyatı Op. Dr. Aydın Keskin öncülüğündeki ekip gerçekleştirdi. Balın’ın kendilerine başvurduğunda yaptıkları tetkiklerde ‘hiper obezite’ teşhisini koyduklarını ifade eden Keskin, Balın’da yaptıkları tetkiklerde ameliyata engel her hangi bir sıkıntı görmedikleri için cerrahi müdahale gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“KİLO VEREMEME PROBLEMİ VARDI”
Balın, “Hastamızın defalarca her yöntemi deneyip kilo verememe gibi problemi vardı. Ciddi kilo alma problemi vardı. 180 kiloya ulaşmış aşırı kilolu hiper obezite dediğimiz, süper obezite dediğimiz durum vardı. Çeşitli yöntemler denemişti tabi diyetler, ilaçlar artık ciddi sağlık problemleri de yaşamaya başlamıştı. Geldiğinde değerlendirdik ve hastalarımızı başvuru sonrası detaylı bir fizik muayene dediğimiz muayeneden geçiriyoruz. Check Up’tan geçiyoruz eğer engel bir hali yoksa ki, Balın’da da ameliyata engel bir durum saptamadık. Ameliyata aldık. Bu ameliyat rutinde yaptığımız bir ameliyat kapalı yöntemle tüp mide ameliyatı yapıyoruz. Ağırlıklı olarak midenin yaklaşık yüzde 85-90 kısmını çıkartıyoruz. Geriye küçük bir mide kalıyor. Tabi bu çıkarttığımız mide kısmından dolayı, küçük bir mide kaldığı için, hasta erken doyuyor aşırı iştahları olmuyor, dolayısıyla hastanın alacağı kalori miktarı azaldığı için ciddi bir şekilde sağlıklı bir şekilde kilo kaybımız devam ediyor” dedi.



"İLK GELDİĞİNDE 180 KİLO CİVARIYDI”
Ameliyatın yaklaşık 1 saat sürdüğünü dile getiren Dr. Keskin, ameliyat sonrası ise 3 gün boyunca hastaların takibini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ameliyat sonrası Balın’ın 80 kilo verdiğine işaret eden Dr. Keskin, “Yaklaşık 1 saat kadar süren bir ameliyat yapıyoruz. Hastamızı ameliyat sonrası 3 gün hastanede takip ediyoruz. Takipten sonrası evine gönderiyoruz. Ertesi günü sıvıyla başlamak üzere beslenmeye başlıyoruz. Düzenli bir şekilde kilo vermeye başlıyor. Kilo verdikçe de beraberindeki sağlık problemleri de ortadan kayboluyor. Balın zaten yaklaşık 80 kilo vermiş oldu. Bugün itibari ile daha önce ciddi sağlık problemleri vardı şu anda gayet rahat hayatından memnun. İlk geldiğinde 180 kilo civarıydı yaklaşık bugünkü kilomuz 107 kiloya inmiş oldu” diye konuştu.



“AKRABALARIMIN HEPSİ ŞAŞIRIYOR, BENİ TANIYAMIYOR”
Kilo verdikten sonra akrabalarının dahi kendisini tanımakta güçlük çektiğini ve eski zorlayıcı hayatından kurtulduğunu belirten Balın, verdiği kilolar ile sağlıklı ve mutlu bir hayata kavutluğunu ifade etti. Balın, “Zoraki yaşıyordum artık şu anda fırtına gibiyim kimse tutamaz. O yönden hiçbir eksiğim yok eski yapamadığım hiçbir şeyi şu an rahatlıkla çok rahat yapıyorum her şeyi. Tabii ki, akrabalarımın hepsi şaşırdı. Hiç biri tanıyamadı, yolda görse tanıyamıyor çoğu hepsi de böyle değişik bir gözle bakıyor, ‘İbrahim sen bu musun, böyle miydin, nasıl oldu?’ diye hep bana soruyorlar. Tabii ki ben de anlatıyorum güzellikle. Hepsine de elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum, yani iyi olmadığını, daha ilerisinin kötü olduğunu, bunları kendilerine bizzat anlatıyorum. Obezite cerrahisi ile ilgili Dr. Aydın Keskin’ tavsiye ederim. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Çünkü hiçbir sıkıntım olmadı” diye konuştu.