Denizli’de şiddetli baş ağrısı, bilinç bulanıklığı rahatsızlığı ile hastaneye başvuran Kevser Arslan’ın, yapılan tetkikler sonrası beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Yapılan başarılı ameliyat sonrası cerrahi süreci tamamlanan Kevser Arslan’ın, takibe alındıktan sonra beynin bir tarafından beslenme problemi olduğu görüldü. Destekleyici tedavisi devam eden Arslan’ın durumu kötüye giderken tamamen solunum cihazına bağlı kalmaya başladı.

Denizli’de geçirdiği beyin kanamasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 39 yaşındaki hastanın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyonla hastanın karaciğeri ve iki böbreği İzmir’deki 3 kişiye umut oldu.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ, AİLE ORGANLARI BAĞIŞLADI

Takip edilen süreçte hastanın yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşti. Hastane ve aile arasında yapılan görüşmenin ardından hastanın aile yakınları organlarının bağışlanmasını istedi. İzmir’den Organ Bağışı için gelen özel ekip ile yapılan operasyon sonucu hastanın, karaciğeri ve iki böbreği alınarak, İzmir’de bağış bekleyen 3 kişiye umut oldu.