Denizli’de hedef nüfus içerisinde yer alan 89 bin kadını taramak için yola çıkılan ve taranmadık kadın bırakmayıncaya kadar devam edilecek olan Pembe Şehir Projesi emin adımlarla ilerliyor. Hafta sonu kanser konusunda farkındalık yaratmak ve projenin startını vermek için panel düzenlenmişti. Şimdi de Denizli Milletvekili ve aynı zamanda DİKAB Başkanı olan Nilgün Ök,  Ayşen Zeybekci ve DİKAB üyeleri kanser taramalarını yaptırmak için Merkezefendi KETEM’e geldi. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün de hazır bulunduğu taramalarda Merkezefendi KETEM sorumlu Hekimi Dr. Özlem Yılmaz taramalar hakkında bilgi verdi.

Pembe Şehir Projesi Sahada da Başladı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk hafta sonu düzenlenen panelle birlikte Pembe Şehir Projesinin resmen başladığını Denizli Milletvekili ve aynı zamanda DİKAB Başkanı olan Sayın Nilgün Ök, Ayşen Zeybekci ve DİKAB üyelerinin kanser taramalarını yaptırarak, projeyi sahada da başlattıklarını ifade etti. Öztürk; “İl genelinde Merkezefendi ve Pamukkale KETEM olmak üzere 2 KETEM mevcut. Özellikle ilçelerden belli bir plan dâhilinde ilçe Belediyelerimizden taşıma desteği de alarak taramalarımızı gerçekleştiriyoruz. Fakat istediğimiz seviyede değiliz. Özellikle merkeze baktığımızda çalışan kadın nüfusunun yüksek olması hedefe ulaşmamızı zorlaştırıyor. Bu doğrultuda İl Sağlık Müdürlüğü ve DİKAB arasında yaptığımız işbirliğiyle merkezde çalışan kadınlarımızın da kanser taramalarını gerçekleştirebileceğiz” diye konuştu.

Pembe Şehir Projesini Bütün Kadınlara Duyuracağız

Denizli Milletvekili ve aynı zamanda DİKAB Başkanı olan Nilgün Ök de Pembe Şehir Projesiyle kanserde erken tanının önemine vurgu yapmak istediklerini, Denizli’de merkez ve ilçelerde bulunan tüm kadınlara projeyi duyurarak, Denizli’de kanseri hep birlikte yeneceklerini belirtti. Ök; “Her zaman kadınlarımızın toplumda güçlü bireyler olması, ekonomik özgürlüklerini kazanması ve gelecekte sağlıklı nesiller yetiştirebilmesi için önce kendilerinin sağlıklı ve güçlü olması gerektiğini söylüyoruz. Bildiğiniz gibi kadınlarda da en çok görülen kanser türü meme kanseri. Kanserlerde de erken tanının hayati önemi olduğunu biliyoruz.  Bu yüzden Pembe Şehir Projesi başlatarak erken tanının önemine vurgu yaptık. Bugün kanser taramalarımızı yaptırarak da tüm bayanlara örnek olmak istiyoruz. Yine DİKAB olarak işyerlerimizde çalışan kadınlarımızın İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız işbirliğiyle taramalarını gerçekleştireceğiz” diye ifade etti.