Denizli Yaylalı Göz Hastanesi Kurucusu ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Volkan Yaylalı, akıllı mercek (çok odaklı lens) ameliyatı ile; katarakt, miyop, astigmat ve hipermetrop gibi sorunların ortadan kaldırılabileceğini söyledi. 45 yaş üstünde çok iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Yaylalı, “Akıllı mercek uygun vakalarda uygulanıyor ve gözün tamamen sağlam olması gerekiyor. Göz tansiyonu, sarı nokta, ileri şeker hastalığı, kornea hastalığı olmaması gerekiyor. Hem uzağı hem de yakını göremeyenler için gözlükten kurtulmak artık mümkün. Fakat operasyon öncesi çok önemli hususlar var. Tekrar tekrar ölçümlerle tam doğru hesaplamalar yapılması gerekiyor. Korneanın kırıcılık ölçümleri, astigmatizm olup olmadığı, koyulacak merceğin diyoptri gücünün iyi hesaplanması şart...” dedi.

Cemal Kobaş Serinhisar’da Gençlerin Kalbine Girdi Cemal Kobaş Serinhisar’da Gençlerin Kalbine Girdi

“AKILLI MERCEK SİMÜLASYONU YAPAN CİHAZLAR VAR”

Akıllı mercek simülasyonu yapan cihazlar olduğunu kaydeden Yaylalı, “Bu cihazlar her yerde yaygın değil. Bu kişiye akıllı mercek takarsak faydası olur mu? Bunun istatistiğini, görsel bulgularını matematiksel olarak hesaplayan ve sonuç çıkartan cihazlar var. Bizler önceden bunlara bakabiliyor ve ameliyatın etkinliğini ayrıca hasta memnuniyetini önceden tespit edebiliyoruz. Bu merceklerin göz içindeki pozisyonunun çok önemli olması dolayısıyla, katarakt ameliyatının sorunsuz yapılması, akıllı merceğin tipinin ve diyoptrik gücünün iyi hesaplanması gerekiyor. Eğer cerrahi işlemde bir problem olursa da bu merceklerin koyulmaması gerekir” diye konuştu.

TECRÜBELİ HEKİMLER OLMALI

Gelişen teknolojiyle birlikte göz bozukluklarının ülkemizde başarılı şekilde tedavi edilebildiği bilgisini veren Prof. Dr. Volkan Yaylalı, göz içi mercek ameliyatlarının mutlaka bu konuda uzman, tecrübeli bir hekim tarafından yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.