Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 71. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri çerçevesinde eğitim ve sağlık taraması programı düzenledi. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Betül Abdüloğlu, Dr. Yasemin Erdoğan, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri ve vatandaşlar  katıldı. Kadın Meclisi'nin eğitim çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Özen, “Verem bir zamanların en korkutucu hastalığı idi. Günümüzde tedavisi çok kolay olan bir hastalık haline geldi. Erken tanı noktasında çok önemli olan bu hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşmak istedik” dedi.

Toplumun tüm fertlerini ilgilendiriyor

Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Abdüloğlu ise, veremin mikrobik bir hastalık olduğunu belirterek, "Bulaşıcı olduğu için toplumun tüm fertlerini ilgilendiriyor. Bu nedenle farkındalık yaratmak için herkesin bu hastalık ile ilgili bilgi sahibi olması ve tedbir alması gerekiyor. Veremin tedavi edici ilaçları olmasına rağmen tamamen ortadan kaldırılamamış bir hastalıktır. Toplumda bizler bu hastalığı akciğer veremi olarak biliyoruz. Verem kan veya lenf yoluyla yayılarak vücudumuzdaki bütün organlarda hastalık oluşturabiliyor” diye konuştu.

Akıllı bir mikroptur

Hastalığın tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Dr. Yasemin Erdoğan da, “Verem hastalığında tedavi en az 6 ay sürüyor. Bu süreçte hastaların günde yaklaşık 10 ilaç alması gerekiyor. Verem mikrobu çok akıllı bir mikroptur. İlacın hasta tarafından düzenli kullanılmaması ve bırakılması halinde verem mikrobu ilaçlara karşı direnç geliştiriyor ve ilaç tedavisine yanıt vermiyor" dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar sağlık taramasından geçirildi.