12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası etkinliklerinde yerli tüketimin bilinçli olarak artması hedeflenmektedir. Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulandığı Yerli Malı Haftasında Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sakarya İlkokulu 2/B sınıfı öğrencilerinin düzenlediği Yerli Malı Haftası etkinliğine katıldı. Öğrencilerle, velilerle ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Özbaş, öğrencilere Yerli Malı Haftası’nın amacını aktararak onlara eşlik etti.

Yerli Malı Haftasının amacının yerli tüketimin bilinçli olarak artmasını sağlamak olduğuna değinen Başkan Özbaş, “İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanması tutumlu olmaktan geçer. Tüketilecek ürünleri ülkemizde üretilen ürünlerden seçersek ülkemizin zenginliklerinin artmasına destek sağlayabiliriz” dedi.

Öğrencilik yıllarına tekrar gittiğini belirten Başkan Özbaş, “İlkokul dönemlerimizde büyük bir heyecanla beklerdik Yerli Malı Haftası'nı. Evimizden getirdiğimiz yiyecekleri arkadaşlarımızla hep birlikte yemenin farklı bir tadı vardı. Bugün Sakarya İlkokulu 2/B sınıfına misafir olarak o güzel günlerimizi tekrar yaşadık. Nazik ev sahipliği dolayısıyla Serap Doğaner hocamıza ve velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.