Sarayköy ilçesinde bulunan 24 Mayıs İlkokulu idaresi, uzaktan eğitim sistemi ile evlerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerini unutmuyor. Okul idaresi her hafta farkındalık etkinliği oluşturuyor, öğretmenler aracılığıyla öğrencilerle buluşturuyor.

Okul idaresi “Evde kal ekmek yap, Bitkimi büyütüyorum, Basit müzik aleti yapma, Eğlenceli kahvaltı tabağım, 100’üncü yıl anısına 23 nisan resim yarışması, Boyama yapalım mı?, Canım annem(Anneler gününe hediye hazırlama), Tablo gibiyim(ünlü tabloları ve kişileri canlandırma), Ailemle fiziksel aktivitem, Atık malzemelerle yaratıcılık ve Ailece kitap okuyalım” isimlerinin yer aldığı etkinlikler düzenledi.

Sadece öğrencileri değil ailelerinde dahil olduğu etkinliklere yer veren okul yönetimi yapılan çalışmaları 24 Mayıs İlkokulu/Sarayköy ismiyle açtıkları facebook sayfasında yayınlayarak beğeniye sunuyor. Son olarak yapılan “Atık malzemelerle yaratıcılık” etkinliği ile öğrencilerin çevre sorunlarına ve pandemiyle artan plastik kullanımına yönelik farkındalığını arttırmak amaçlandı. Öğrenciler etkinliğe atık malzemelerden saksı, kalemlik ve süs eşyaları yaparak katıldı.