Sarayköy Belediyesi Cumhuriyet’in 97’nci yıl coşkusunu ilçenin 32 mahallesinde de yaşattı. Belediyenin hoparlör sisteminden düzenlenen 29 Ekim programının açılışı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in 10’uncu yıldönümünde yaptığı kutlama konuşmasıyla başladı. Ardından marşlar dinletildi. Balkonlarını ve evlerini Türk Bayrakları ile donatan vatandaşlar marşlara eşlik ederek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Program sonunda gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ise ilçede adeta görsel şölen yaşattı.

Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıldönümünü kutlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Kurtuluş mücadelemizin kazanılarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ülkemizin hürriyetinden, bağımsızlığından ve onurundan asla ödün vermeden gösterdiği bu mücadelesini Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 97’nci yıldönümünü kutlamanın gururu içindeyiz. Koronavirüs salgını dolayısıyla vatandaşlarımızın, bayramımızı tedbir kurallarına uygun bir şekilde kutlamasını ve 32 mahallemizin katılacağı program yapmak istedik. O yüzden programımızı belediye hoparlör sistemimiz ile gerçekleştirdik. Marşlarla başlayan kutlama programımızı havai fişek gösterisiyle sonlandırdı. Programımıza evlerinden eşlik eden vatandaşlarımız ile ilçemizde bayram coşkumuzu doyasıya yaşadık. İnşallah pandemi sonrasında da geçmiş yıllarda olduğu gibi birlikte coşkuyla bayramımızı kutlayacağız. Ben aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanın ilelebet yaşatılması uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.

SARAYKÖY’DE CUMHURİYET BAYRAMI
Cumhuriyet’in kuruluşunun 97’nci yıldönümü kutlama programı dün (Çarşamba) Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. 29 Ekim’de ise Sarayköy Belediyesi önündeki Atatürk Parkında program düzenlendi. Pandemi dolayısıyla sınırlı katılım sağlanan törene Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Yaşar Onur Öner, İlçe  Askerlik Şubesi Başkanı Atğm.Mustafa Oğuzhan Kerse, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve az sayıda öğrenci katıldı. Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparak herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ardından program ilçede Cumhuriyet Bayramı konulu düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.