Sarayköy, gün geçtikçe sanat ve kültürde ismini duyuran bir ilçe haline geldi. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın “Sarayköy kültür ve sanat şehri olacak” cümlesi ile yola çıkılarak ilçe Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’ni kazandı. Usta oyuncuların ziyaret ettiği Kültür Merkezi’ni bu kez  Ruh Öküzüm tiyatro oyununun yazarı Erkan Karadeniz ve BKM oyuncusu Tuğçe Karabayır ziyaret etti.

RUH ÖKÜZÜM TİYATRO OYUNUNA, YAZARI DA KATILDI 
Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü öğrencilerin yer aldığı ve Hakkı Karaca’nın yönettiği Ruh Öküzüm isimli tiyatro oyunu Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Tiyatro oyununa Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş, Ruh Öküzüm tiyatro oyununun yazarı Erkan Karadeniz, BKM oyuncusu Tuğçe Karabayır, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hakan Kurt ve yüzlerce vatandaş katıldı.

TİYATRO OYUNU İŞARET DİLİYLE DE ANLATILDI
Kahkahaların hakim olduğu tiyatro oyununda engellerde kaldırıldı. İşaret Dili Öğretmeni Kezban Tortup, tiyatro oyunundaki konuşmaları izleyici olarak gelen işitme engelli vatandaşlar için işaret diline çevirdi.

Oyun sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Bugün tiyatro oyunumuz çok anlamlıydı. Çünkü bugün sahnelenen Ruh Öküzüm isimli tiyatro oyununun yazarı Erkan Karadeniz ve BKM oyuncusu Tuğçe Karabayır aramızda. Sanat ve kültürde ilçemiz her geçen hafta artan bir ivme kazanıyor. Halkımızla tiyatroyla oluşan sinerji ile Sarayköy özlediğimiz ve slogan olarak söylediğimiz ‘Sarayköyümüz bir sanat şehri olacak” sözümüzde yerine gelmiş oluyor. Ünlü oyuncularımızın gelmesiyle Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’ni yaparak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladık. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi insanlarımızı birleştiren, buluştuğu bir yer haline geldi. Ayrıca tiyatromuzda işaret dili hocamızın yer almasıyla da tiyatromuzdaki engellerimizi kaldırdık. Tiyatromuzda işitme engelli vatandaşlarımızda vardı.  Kısacası kültür merkezimiz bütün güzelliklerin yaşandığı bir tesis haline geldi. Özellikle gençlerimizin sanata ve tiyatroya olan düşkünlüklerini görmek; her geçen gün salonumuzun dolup taşması bizlere gurur veriyor” dedi.

“BAŞKANIMIZIN ÖNDERLİĞİNDE SARAYKÖY ÇOK GÜZEL BİR KÜLTÜR ŞEHRİ OLMUŞ”
Sarayköy hakkındaki izlenimlerini aktaran Erkan Karadeniz, “Sarayköy’den ‘Ruh Öküzüm isimli tiyatro oyununu oynayabilir miyiz’ diye talep aldık. Çok mutlu olduk. 17 ve 19 yaşında pırlanta gibi gençlerimizin Hakkı Karaca’nın önderliğinde güzel bir iş başardıklarını gördük. Bundan son derece mutluyum. Yazdığımız bir oyunun Sarayköy’de hayat bulması bizi çok gururlandırdı. Sarayköy’de böyle bir Kültür Merkezi’nin olması çok güzel… Kültür Merkezi’ni görür görmez bayıldık. Onun üstüne halkın buradaki talebi daha da bizi mutlu etti. Gerçekten Başkanımızın önderliğinde burası çok güzel bir kültür şehri olmuş. Tiyatro oyununu ayakta izleyenler vardı. Merdivenlere oturanlar vardı. 7’den 70’e tüm yaş grubunda insanların olması gerçekten bize büyük mutluluk verdi. Tiyatro bu şekilde her zaman devam edeceğini gösterdi” diye konuştu.  

Sarayköy’ün tiyatroya olan ilgisini çok beğendiğini ifade eden BKM oyuncusu Tuğçe Karabayır, “Seyirciler çok iyiydi ve salon tıklım tıklım doluydu.  Bu gösterinin ücretsiz olması böyle güzel bir salonda olması harika… Belediye Başkanımızın da bu tür faaliyetleri desteklemesi bizleri çok mutlu etti. Bunlar bizlerin aç olduğu şeyler.  Bunları burada görmek beni çok duygulandırdı.  Çok keyifliydi. Ben çok eğlendim. Çok yetenekli iki genç izledik. Sarayköy beni çok şaşırttı aslında. Çünkü burası çok küçük bir yer.  Böyle olmasına rağmen halkın bu tür etkinlikleri desteklemesi, gençlerin böyle olması, bir de belediye başkanı tarafından desteklenince harika bir atmosfer oluşmuş. Bütün oyuncular buraya gelip ziyaret etmeliler” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI GİBİ DEĞİL DE BİR BABA GİBİ”
Bir belediye başkanının temel görevinin halkı iyileştirmek, güzelleştirmek olduğunu belirten Karabayır Sarayköy’de bu düşüncenin uygulandığını ifade ederek, “Bir halkı iyileştirmek sanattan geçer. Çünkü sanat iyileştiricidir. O yüzden çok doğru bir yol seçmişler. Ben gönülden Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’ı  tebrik ederim. Gerçekten biz gözlemledik burada bir Belediye Başkanı gibi değil de bir baba gibi onlarla oturup çay içip sohbet eden bir Belediye Başkanları olduğu için de çok şanslılar” dedi.